Aktuelt

Appetitt – nå helt uten kornvarer

5. april 2016

 

Screenshot from 2016-09-05 15:14:04Stadig flere hunder lider av kløe, hudirritasjoner og fordøyelsesproblemer. Det nye fôrkonseptet «Appetitt Grain Free» er nå helt uten kornråvarer, og man reduserer faren for glutenintoleranse og hveteallergi.

Bakgrunnen for at Appetitt nå helt endrer til et nytt konsept, som er et resultat av forventninger og krav fra markedet, sier utviklingssjef i Felleskjøpets Fôrutvikling AS, Hallgeir Sterten. Han har selv lang utdannelse fra NMBU og har fartstid innen husdyrnæringen, og har også en doktorgrad innen «animal nutrition».
– Vi ser stadig flere hunder som lider av kløe, hudirritasjoner og forstyrrelser med fordøyelsen sin. Med Appetitt Grain Free er det nå mindre sjanse for at hunden skal utvikle fôrallergi eller intoleranse, sier Sterten.

Dette er også en helt klar markedstilpasning fra Appetitt. Kundene spør stadig etter fôr uten råvarer fra korn. Nå produseres dette kornfrie fôret i Vaksdal utenfor Bergen, i lokalene til tidligere Vaksdal Mølle.

HVA ER DIETTSENSITIVITET:
Dette er et begrep som brukes på dyr eller mennesker sin negative reaksjon på maten de inntar. De to hovedformene innen dette, er:
– Fôrallergi/hypersensitivitet: Når kroppens eget immunsystem reagerer på et spesielt stoff i fôret – et allergen.
– Fôrintoleranse: Er en betegnelse for en sensitivitet som skyldes noe annet enn en reaksjon fra immunsystemet.
De mest vanlige råvarene som er årsak til fôrallergi hos hund, er vegetabilske proteinråvarer. Eksempel her kan være soya.

HUNDER MED GLUTENINTOLERANSE
Det kan være ulike symptomer på at din hund har cøliaki eller glutenintoleranse. Det betyr at hunden har en overfølsomhet overfor gluten, som er proteinet som finnes i både hvete, rug og bygg. Det skjer en betennelse i tynntarmens slimhinner når man har intoleranse for gluten, og resultatet er at hunden ikke klarer å absorbere viktige næringsstoffer fra fôret. Problemer med cøliaki kan være mange. Her nevner vi: Magesmerter, gassproduksjon (oppblåst mage), diare/forstoppelse, hudforandring, økt røyting og tendenser til sår i munnen.

NORSK KVALITET
Det er et hav av fôr på markedet, og det er også et hav av markedsmekanismer for å nå forbruker. Blir vi forbrukere forvirret? Vet vi hva som er et bra fôr? Det er likevel et faktum at Appetittfôret blir produsert i en grisgrendt bygd på Vestlandet, og at man bruker 75 prosent råvarer fra Norden. Både protein fra animalsk kylling og produkter fra laks blir benyttet i produksjonen. I tillegg glukosamin fra norsk hoppekreps, og kondroitin fra laks som gjør at fôret er bra for ledd og beinhelse. Uansett hvilket fôr man velger, så sørg for at din hund har «God Appetitt».

Les mer i Hund&Fritid 6/2016

Annonser: