Leder

Kjære leser

14. juni 2017

 

SkjermbildeNå er den her, sommeren. Det er den de fleste ser frem til, også vi i redaksjonen. Vi logger av og glemmer deadline helt frem til august …. nesten da. Selv er jeg av den typen som må knytes fast før jeg sitter i ro. Det gjelder både privat og i jobbsammenheng. Jeg må lære den lille hjernen min til å skjønne at det er greit å være litt lat og bare finne frem følelser som å sanse og nyte. Slik vet jeg mange har det – man stresser for mye, men folkens – Nå er det ferie, og da er det bare å få hjernen i feriemodus.

Det jobbes hardt bak scenen for at leserne våre skal få noe for enhver smak. Vi er også ekstra nøye med å presentere stoff fra hele Norge. Denne gangen besøker vi Siddis Hundeskole i Stavanger, hvor positiv problem løsning og belønningsbaserte metoder brukes – 100 prosent positiv trening er målet.

Fra Rogaland følger vi Jærutstillingen og barn og hund. Legger man frøet, gleden og motivasjonen for hund tidlig, er dette et godt utgangspunkt for kommende år med nytt blod på banen og i ringen. Vi holder oss på Vestlandet, og drar til Ytre Arna. Her besøker vi Kennel Ballygran. Vi møter en oppdretter som er litt over gjennomsnittet opptatt av hund. Her holder hun hus med 6 flotte irske ulvehunder og 4 whippet. En skjønn dedikert oppdretter, med satsing og gode tanker om reproduksjon.

Så gir vi en stor stjerne til Lillehammer Brukshundklubb og trekkhundgruppa. Hvert år arrangerer de en dag for barn som er kreftrammet, deres søsken og pårørende. De unge pasientene fra Montebellosenteret fikk et frikvarter fra det å være pasient – til å oppleve full fart, og frisk luft og løpske hunder. Slike opplevelser er gull verdt i en vanskelig sykdomsperiode, ved å og få litt ny energi og «input» utover medisinsk behandling. Håper flere klubber kan følge dette eksemplet – godt jobba!

Vi satser videre på nyttig helsestoff for hundeeiere. Evidensia tar i dette nummeret for seg øyelysing og diagnostisering. Et viktig felt for å kartlegge arvelige øyesykdommer hos hund.

Vi har nå kommet halvveis i 2017, og det er hos oss et høyt tempo. I tillegg til Hund&Fritid produserer vi og trykker andre blader som handler om hund. Dette er en berikelse for oss, og vitner om at det langt ifra er slutt på trykte medier.

God sommer, folkens! Husk å ta ekstra godt bare på deg selv og hunden i sommer!

Logrende og lat sommerhilsen,

 

Astri Solheim Eikaas
Redaktør

Annonser: