Leder

Kjære leser

5. februar 2018

 

Dagene flyr av gårde, og vi skriver februar. Vi gleder oss over det nye året, og tror dette blir et godt nytt år!

Vi liker litt action i Hund&Fritid. Eller riktigere sagt, vi liker å servere fartsfylte godbiter fra hele hunde-Norge. Denne gangen møter vi verdensmester i kiting, Kari Schibevaag, og hunden Truls. Disse to eventyrerne bor i en container i Lofoten, og surfer og flyr i nærheten av havets mektigste: spekkhoggere og knølhval. Mannen i livet hennes er den ni år gamle jack russel-terrien Truls. Kari og Truls lever et rikt liv, og energien sitter i både kroppen og hodet på dem begge.

Så har vi en annen gladhistorie. En historie hentet fra virkeligheten, hvor en vakker sunnmørsjente følte seg motløs en periode. I søket etter henne fant schæferen Cox og Odd Einar Tysnes fra Norske Redningshunder henne igjen. Et liv var reddet på Sunnmøre, og Cox fikk en sjelevenn.

Det flommer over av godt hundestoff til bladet. Vi besøker en oppdretter i Finnmark denne gang. Vakre og flotte dvergschnauzere spretter til verden i den lille bygda Skoganvarre. Kennel Silbahill har fått navn etter en fjelltopp, og det å strekke seg etter topper er en god strategi for en god oppdretter.

Stadig får Hund&Fritid melding om aggressive hunder, og dette er en utvikling som absolutt ikke er bra. Vi har skrevet om dette temaet gjentatte ganger, og tenker: Hva er dette for noe? Kanskje man bør satse på raser man som hundeeier er i stand til å mestre? Og det gjør meg forbannet når jeg hører at man velger enkelte raser fordi det er kult. Kanskje ikke alle bør og kan ha hunder som har store, iboende motorer? Dette temaet er stort og følsomt, og også denne gangen gir hundetrener Vegar Nordby oss gode råd og tanker om temaet aggresive hunder.

Treningssakene våre blir godt mottatt. Gøyale, overkommelige og de gir hunden god mental stimuli. God innkalling kommer både i denne utgaven, og neste. Dette fordi det er et stort og viktig kapittel i en hunds liv.

The grand old lady. Selv Kongen har lagt merke til hennes innsats for hunder. Vi gratulerer Turid Rugaas med Kongens Fortjenestemedalje. Et godt stykke arbeid er gjort, både nasjonalt og internasjonalt.

La oss med full styrke jage sammen i 2018! Ta måned for måned, med stor optimisme og hevet hode!

 

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: