Leder

Leder

29. mai 2018

 

Vi sitter i pinsa og gjør siste finpuss av Hund&Fritid, og det er bare fantastisk. Det er valp og nytt liv som er tema denne gang. Vi tar for oss den første tiden, og alt hva valpetiden innebærer. Bli kjent med din nye valp, sett av mye tid i denne viktige perioden. Husk at valpen er som en svamp til å ta etter læring.

Valpetid er kosetid, men også læringstid! Selv kjenner jeg at mammahjertet mitt logrer hver gang jeg ser en ny valp eller annet nytt liv! Gull til Norge på World Agility Open! Hund&Fritid er sammen med mange aktive og dedikerte agilityutøvere i gullrus. Gullet ble hentet hjem av Ole Kristoffer Sagløkken. Bra innsats av de norske utøverne, som vi vet har trent hardt over mange år.

Hund&Fritid har gleden av å presentere aktuelt helsestoff for hundeeiere i hver utgave. Dette ivaretas med dyktig kompetanse av veterinær Monica Heggelund hos Evidensia. I denne utgaven er det huggormen hun setter fokus på. Den har evne til både å paralysere og drepe byttet. Vi vil helst unngå hjertestans, blødninger eller pustestans på hundene våre. Så pass godt på både deg selv og hunden!

Norske hundefolk vil bare det beste for hunden sin. De dedikerer mye tid til hunden sin, og vil alt det beste for at den skal ha det bra. Men start nå ikke for hardt med valpen. Den trenger riktig mengdetrening i passe porsjoner for å få en sterk kropp. Den har også en kropp som er uferdig, og må ikke brytes ned. Det kan bli overbelastende for en liten valpekropp og et lite hode å få med seg alt. Vi tar for oss fordeler og ulemper med hvor mange hunder man velger å ha. Hunder er sosiale flokkdyr, og trives godt når de er flere sammen. Tiden flyr fort når gode venner er sammen, og plutselig er eierne hjemme fra jobb. Det er en utfordring å ha mer enn en hund, men det kan også ha svært mange fordeler.

Så til spennende forskning ved Eötvös Loránd University i Ungarn, der man ved hjelp av MR-scanning har undersøkt hvordan hundens hjerne reagerer når vi snakker til den. Konklusjonen er oppsiktsvekkende: Språk avkodes ganske likt av hunder og mennesker. Vi tar turen innom Lofoten igjen. Vår glade globetrotter Therese surfer med sine bilder og tekster over hele Norge. Hunden Truls i Lofoten har det travelt både med turister, speiding etter snertne tisper og driver med SUP. Sånn skal en sommerferie være.

SUP, eller stand up paddle, er en av favorittsyslene hans om sommeren. Dette er et stort og stabilt brett man padler på stående, eller sittende på knærne. Her får han trent kjernemuskulatur, balanse og han får nytt naturen rundt seg på en utrolig flott måte.

På vegne av alle som jobber bak kulissene i Hund&Fritid, ønsker vi deg og flokken en god sommer!

 

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: