Leder

Leder

23. januar 2019

 

Et nytt hundeår er i gang, og smaken av 2019 føles godt. Vi kjører mye treningssaker og vinter i denne utgivelsen, fordi vi vet at dette blir tatt godt i mot av dere som leser bladet.

Hundevett i skiløypa er et tema som engasjerer mange. Vi gir deg gode råd, som er verdt å ta med i sekken fremover, og håper det vil gi deg og din hund en fornuftig skisesong. Stikkord er: Ikke stålkant, riktig plassering, husk hundemøkka, potesokker, bånd og senk fart i nedoverbakke. Det meldes om fine løyper – bruk skiene – sporene – og sus av gårde!

Komfort og riktig utstyr og tilpasning er viktige elementer å tenke på under tur. Mange velger sele fremfor halsbånd. Hva bør man tenke på her? Vi gir deg en del gode råd om dette. Vit at en feil tilpasset sele gir feil belastning og ubehag for hunden. Utnytt vinteren, og bruk din egen innovative side til å være aktiv gjennom vinteren. Prøv for eksempel å la hunden trekke. Ingen hund er for liten, og ingen for stor. Men ta hensyn til din rase, og hvilken form den er i. Trekk-trening er en ypperlig styrketreningsøvelse,
og som det sies av de lærde: Husk at hundens trekkevne også sitter i hundens hode.

Vi i Hund&Fritid roper ikke ulv, og vi holder også kjeft om hva vi tenker om ulv og hund. Ikke fordi vi er redde for at folk skal boikotte oss, slik de har gjort med Stormberg. Vi serverer faktabaserte tall i denne utgaven, og ser at ulven skaper en del utfordringer for hundeeiere. Ulv skaper altså ikke bare problemer for sauebønder, men gir også hundeeiere hodebry med sin eksistens. Dog er vi enige om at folk som har ulven tett innpå seg bør bli lyttet til. Vi har stadig fått tilbakemeldinger om ulv som har fulgt etter hundeeiere med hund i bånd. Dette er ingen hyggelig opplevelse, men en klar utfordring for hundeeier å takle!

Vi presenterer den russiske ulvehunden borzoi, og den er akkurat slik vi opplever russerne – uredd, stolt og med stor styrke. I utgangspunktet er dette flotte egenskaper, og kombinert med dens skjønnhet har denne rasen blitt elsket av mektige menn, også av tsaren av Russland. Adelen ville ha en jakthund med stor styrke, skjønnhet og en løpssterk rase. Slik er borzoien avlet frem, lenge før den russiske revolusjonen.

Så, endelig et superprogram for hundefolk fra NRK! Programmet Superhundene har blitt godt mottatt, og det får oss til å se hvilke ressurser som bor i en hund. Det er også en supertrener bak hundene. Det er Maren Teien Rørvik, som kan det meste man bør vite om hund. Hun har kvalitetsbakgrunn som etolog og biolog, er tidligere verdensmester i lydighet og har jobbet med hundeadferd i lang tid. Vi i Hund&Fritid fryder oss over at personer med utfordrende behov kan dra nytte og få en optimal glede av hund. Å gjøre livet litt lysere og lettere for andre, må være et fint nyttårsforsett for oss alle.

Vårt løfte i 2019 er å glede flest lesere! Det trigger oss alle! Kjør på gjennom vinteren! Finn frem vinterglede og din egen motivasjon

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: