Kjendis

Charter-Hilde – like leken som Racso

10. desember 2010

 

Charter Hilde og RacsoHilde Skovdahl forteller at bikkja er et bøllefrø og enskikkelig råtass. Selv tre dressurkurs har ikke hjulpetpå den strihårete dachsen.

Hallo, her er jeg. Nå ser dere meg vel, sier Hilde over mobilen og tar varmt i mot oss sammen med den strihårete dachsen Racso på fem år på Billingstad rett utenfor Oslo. Bikkja logrer og leker, og den setter tydelig pris på damebesøk. Hilde smiler og prater, og man skjønner raskt at dama er akkurat slik vi ser henne på TV3. Hun er en energibombe, ei sprudlehøne, ei gladjente – en som tør å leve livet, være seg selv.

– Takk Gud, om du finnes. Så flott at det finnes fargerike og frodige damer som Hilde.

De lyser opp i vår hverdag, de får oss til å leve, og for de damer som er frodig i størrelse, de ler seg skakt i hjel når Hilde reiser rundt og holder foredraget «Hurra for frodige damer».

Hun leverer hele tiden i hundre, hun gir alt. Sparer ikke på ubrukt energi: Livet skal leves heftig. Hun sprudler som en hel champagneflaske, bobler nesten over av livsglede. Dette nyter den strihårete dachsen Racso og sønnen Oscar (17) godt av, bedre mamma kunne de ikke hatt.

Fargerik og internasjonal bakgrunn

Fra Hilde var liten pike har hun vært vant til å treffe nye mennesker og nye kulturer. Faren var ingeniør og hadde oppdrag langt fra lille Norge. Hilde har sammen med familien bodd hele åtte år i Kenya, Afrika og seks år i Texas. Hilde valgte også å gå et år på Ringebu folkehøgskole, et år med sang og dans i verden. Hun innrømmer at alt dette nok preger henne, verden er liksom større enn Billingstad.

– På åttitallet var det jo helt ekstremt her i Asker. På den internasjonale skolen i Kenya var vi ikke vant til rasisme, og moter og merker var ikke tema.

Les mer i utgave 8/2010

, , , , ,
Annonser: