Serien som oppfylte valpedrømmen

I serien ”Valpekullet” på NRK har vi fått følge valpene til cocker spanielen Stella fra de ble født, til den lange reisen ut i den store verden, til nye mennesker og nye hjem.

For mange er det å få en valp en drøm som går i oppfyllelse, og i serien som har rullet over tv-skjermene i høst, har vi blitt kjent med de seks valpene Kamelia, Felia, Olah, Noddy, Emma, Whitey, mor Stella og deres nye eiere. Valpene har fått til dels svært ulike omgivelser å takle, og familiene har møtt nye utfordringer i hverdagen med hund. Overraskelser, gleder, fortvilelse, latter, bekymring, konflikter, spenning og kjærlighet har møtt de nye eierne med en firbeint i hus, og gjennom serien har tv-seerne blitt vitne til et helt spekter av føleleser, mens sterke bånd har knyttes mellom menneske og hund.

Mange søkere

Hele 450 søkere meldte sin interesse da NRK fristet med drømmen om å bli eier av en nydelig cocker spaniel valp, mot at de ble med i tv-serien ”Valpekullet”. Så mange valpekjøpere har oppdretter Kristin Remme aldri hatt før, og hun og NRK fikk en stor jobb med å plukke ut de seks heldige som fikk være med serien. Som oppdretter var hun opptatt av at valpene skulle få trygge, gode hjem, og hun selger ikke valper til hvem som helst.
– Jeg er alltid veldig nøye med hvem jeg selger valper til. Jeg forventer at alle har en genuin interesserte i det å få en hund, at de er klar over hva pelsstell, turer og aktivisering av hunden innebærer. Jeg ønsker at de bruker hunden litt, dette er ikke bare en hund for sofaen, fortalte hun i et tidligere intervju med Ringerikes blad.

Gleder og utfordringer

Serien hadde premiere 28. september, og med ”Valpekullet” ønsket NRK å lage et underholdende familieprogram om noe som angår og engasjerer veldig mange. For det er ikke tvil om at det å ha hund er populært. Ifølge Wikipedia er det omlag 560 000 hunder i Norge, og antallet er stadig stigende.

Hverdagen med hund byr på mye gleder, men også utfordringer som vi har fått se i NRKs nye serie. Her har alle sidene ved å ha hund blitt tatt opp, noe som gjør serien både underholdende, lærerik, og ikke minst svært nyttig for alle som går med tanker om å skaffe seg en valp. Hver onsdag i hele høst har tv-seerne fått være vitne til sjalusidramaer, livsstilsendringer, konfliktløsning, rampestreker og ikke minst mye latter og glede, og fått et godt innblikk i hvordan det er å få en valp i hus.

 

Siste

Er du trøtt?

Hvor kult er det ikke hvis hunden din svarer...

Plagsom kennelhoste

Kennelhoste har mange av symptomene som forkjølelse hos oss...

Hund og kulde

Kulde er vi vant med i Norge, og mange...

Syk, eller bare gammel?

Når hunder blir gamle, kan de endre atferd. Noen...

Les også

Er du trøtt?

Hvor kult er det ikke hvis hunden din svarer...

Plagsom kennelhoste

Kennelhoste har mange av symptomene som forkjølelse hos oss...

Hund og kulde

Kulde er vi vant med i Norge, og mange...

Syk, eller bare gammel?

Når hunder blir gamle, kan de endre atferd. Noen...

Valp – Når kan vi starte treningen?

Når kan valpen bli med på sykkeltur? Når kan...

Er du trøtt?

Hvor kult er det ikke hvis hunden din svarer deg med et gjesp hvis du spør om dette? Les videre for å se hvordan...

Plagsom kennelhoste

Kennelhoste har mange av symptomene som forkjølelse hos oss mennesker. Den er svært smittsom, og meget plagsom. Det er ikke bare vi mennesker som sliter...

Hund og kulde

Kulde er vi vant med i Norge, og mange av oss elsker det, og trives ute. Hunder er ulike, og har ulik pels, og...