Leder

Leder

10. april 2012

 

Jeg skriver mine små tanker fra et åpent landskap. Morgenkaffekoppen er fylt opp til randen, og rundt meg er det er yrende liv av små, kvitrende nebb. Slike morgener gjør meg glad. Jeg får lyst å rope ut: ”Jeg lever og trives i mitt skinn.” Sommeren er også hos oss nå, og små valper ønskes velkommen til verden i disse dager. Det er en egen sjarm med de små, og man skal være temmelig hardhudet for ikke å bli litt myk om hjertet når man møter en liten og søt valp. I dette nummeret tar vi for oss valpen og valpestadiet, og vi håper det er noen tips å hente. Gi all den omsorg og kos dere kan gi, selv en valp kan aldri få nok kjærlighet. De små valpene modnes hos sin mamma og sine søsken i en hektisk valpeperiode. De leker, lærer av mamma og sosialiseres og preges i denne tiden. Det er viktig at våre oppdrettere respekterer at man ikke leverer ut valpen før etter åtte uker. Faktisk er det slik at noen trenger enda litt ekstra tid hos moren før de blir hentet til sin nye familie.

Agility er action, og en morsom og energifylt sport – både for hund og eier. Det er en gren som jeg digger litt ekstra, fordi den drar med seg hundeeieren også. At ekvipasjen er i god form, er ikke en ulempe. Bikkja trigges av at eier er i god form, og noen ganger ser man dette på banen. Det nærmest spruter ut energi og presisjon gjennom øvelsene, og man har også fått en opplevelse som tilskuer. Hund&Fritid oppfordrer flere unge til å begynne med dette. Er du ikke den som synes idrett er gøy, kanskje agility og jobbe i team med hunden kan lure deg fra dataskjermen. Agility er nemlig gøy.

Vi synes det er ekstra hyggelig å presentere en sjelden skjønnhet på rasesidene i denne utgaven. Den israelske canaanhunden finnes det kun femten individer av i Norge, og vi har fått bilder av den som bor lengst nord. Det er stor avstand fra Midtøsten til Bardu. Dens historie stammer fra flere tusen år tilbake til urhunder og pariahunder, men eieren kan ikke få fullrost sin anvendelige brukshund som lever det gode hundeliv nordpå.

Vi blir stadig flere på Face. Vi registrerer at det har blitt ”et sted man stikker innom”, legger igjen sine tanker, bilder og info. Vi ser at dere deler gleden – over en ny valp. Dere deler sorgen – over å ha mistet en hund. Flott, tenker vi i Hund&Fritid. Alt dette er viktig. Det handler om å leve og være et menneske og en hundeeier som er glad i sin hund.

Annonser: