Leder

Leder

11. oktober 2012

 

November og desember er årets festmåneder. Dogs4All, julen og nyttår kommer like overraskende hvert år. Man blir litt forventningsfull med alt som skal skje, og det er nettopp derfor tiden løper fra oss. Skal vi oppsummere, har det vært et meget godt år. Men Team Hund&Fritid hviler ikke på gamle laurbær og raser videre. Vi skal også i 2013 servere nye hverdagstips for hund, noen lekkerbiskener av hundestoff og en liten kritisk sekk av saker hvor vi setter søkelyset på problemstillinger som bør drøftes.

Årets siste utgave vil vi skal lyse litt opp i bladhylla. Vår lille «prinsesse Victoria» med sine små yorkier lever et lykkelig liv med sine små venner. Hun har fått utstillingsgenet fra sin mor Ingrid, og Hund&Fritid trives med å se denne rekrutteringen. Vi ønsker vitalitet, mye ung energi, glede ved det å ha en hund, og god sportsånd – i alle miljøer.

Julen er barnas tid, og vi vet at Victoria allerede har pakket inn små pakker til bestevennene sine Belini og Biola. Hun er en kommende, liten stjerne i ringen og vet allerede nå å sende et smil til dommeren. Vi håper alle dommerhjerter smelter for barna i ringen og at mange barn får gleden av å vokse opp med en hund. Schæferhunden vår er en stolt hund. Vi følger dens historie fra 1899, hvor vi blir kjent med den første stambokførte schæfer «Horand von Grafraht», og det den er i dag. Utseende har virkelig endret seg med årene.

Schæferhundfolket er delte i sin mening. Politiet og Forsvaret sliter med å finne gode nok hunder. Skal man satse på eksteriøret eller bruksegenskapene til hunden? Er den en brukshund eller en showdog? Rasen denne gang er en storvokst sveitser. Sankt bernhardshunden kan bli 100 kilo. Til tross for dette er den en sindig og rolig sjel. Årets siste utgave er stappet med noe for enhver smak, og vi håper du vil kose deg med bladet. Til sist vil Hund&Fritid komme med en klar oppfordring: Pass opp for smuglerhunder og kjøp av «billige» hunder på nett! Tollerne ved grenseovergangene er fortvilet, og Mattilsynet har også strammet inn og innført nye regler for import. Vi har nok av flotte hunder her hjemme, og vi har flotte omplasseringshunder som venter på en ny familie. Hvis vi ikke skaper etterspørsel i dette illegale markedet med kynisk salg av småhunder, vil markedet dø ut. Vi må alle ta et felles ansvar.

“Team Hund&Fritid” ønsker dere en gledelig jul og et godt nytt år!

En logrende hilsen,
Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: