Leder

Leder

1. juni 2012

 

Kjenner du at det kribler i sommerfuglvingene, og at ferien nærmer seg? Deilige og late uker hvor kalenderen er satt på ferieplan. Ta dagene som de kommer med lange frokoster, og bare nyte sommersolen og litt ekstra tid med hunden.

Noen velger en aktiv ferie på fjellet for å svi av noen mil hver dag med fjellstøvler. Andre tar seg et bad med hele flokken, forfriskende kaldt og garantert økt blodsirkulasjon for både hund og eier. Svømming er sunt, og hunden vil også ”våkne” litt opp etter et fjellbad … deilig. Noen velger å feriere uten bikkja. Håper ingen plasserer den i tre uker på en kennel. Det er lenge for en med stort hjerte og tilhørighet til flokken sin. Husk at den helst bare vil være sammen med dere. Men blir det vanskelig, så sørg for at den kommer til noen som vil ta godt vare på den.

Vår nye ”hundeeierens side” vil fokusere på eieren med gode tips og lett stoff for øye og hjerne. I denne utgaven utvider vi med gode tips for lange armer og skuldre. Fysioterapeut Marita gir deg noen enkle øvelser som gjør at du kanskje unngår problemene. Vi i Hund&Fritid oppfordrer til å hive seg utpå med fysiske utfoldelser og gjerne sammen med bikkja. Man kan opparbeide seg en god formstigning i løpet av tre uker – så hiv deg i joggeskoene eller fjellskoene: Løp etter fjellufta, løp i fjæresteinene, lang ut i skogen, og husk å ha med vann.

Vi har fokus på sosialisering i sommer. På side 6–10 vil du få mange tips og råd for dette viktige arbeidet. Å bruke noe av sommerferien til dette, er bare helt genialt. Sosialisering er og blir meget viktig for en god hverdag.

Hvis du er av den surrete typen og mister bilnøkler eller husnøkler. Du har kjent på det stresset, og det er slett ingen god følelse. På side 54–56 får du en grunnoppskrift i hvordan din hund kan læres opp til å finne nøkler.

Håper dere finner masse godt sommerstoff i bladet. Glem husarbeid og plikter og dyrk dagene sammen med dem du er glad i.

Ha en fortryllende sommer!

Astri Solheim Eikaas
Redaktør

Annonser: