Hund i interiør

Det blir stadig mer vanlige å se hunder i interiør, være seg i form av pyntegjenstander, bilder eller som motiv på forskjellige tekstiler.

Så glad er vi blitt i våre firbeinte, at vi også dekorer huset med dem. Hva med et puddelbord, en bulldogstatue foran senga, søte hundemotiver på pynteputene eller tøffe bilder på veggen? Utvalget blir stadig mer variert, og enten man er en hundeeier eller ikke, er dette en trend som faller i smak hos mange. I sesongens interiørmagasiner er det tydelig å se at hunden, og også andre dyr, er populære innslag på interiørfronten, og våre pelskledde venner er med på å skape et morsomt og harmonisk uttrykk i hjemmet.

KARE DE SIGN er et interiørbyrå som bruker mye hunder og dyr i kolleksjonene sine, og designerne der sier følgende:
– Dyr bringer nesten alltid frem gode følelser siden dyr er en del av nesten alle familier og derfor en del av livet vårt. Vi elsker å integrere dem i kolleksjonene våre og på fotoshoots!

Tar man seg en runde hos både de kjente møbel- og interiørkjedene og hos mindre interiørbutikker, finner man søte, morsomme og kreative hunde – og dyregjenstander. I interiørbladene kan man se at hunden er godt representert, og man finner masse inspirasjon til hvordan man kan dekorere hjemmet med hunder og andre firbeinte. H unden står for mange som noe harmonisk og hyggelig, så da er det kanskje ikke så rart at vi vil ha den i hjemmene våre, enten det er som en trofast venn eller en fin gjenstand?

– Fra gammelt av har hunden blitt brukt som et symbol i interiør og kunst. I flotte portretter var som regel jakthundene inkludert med mennene og damene hadde sine ”pyntehunder” på fanget. Ofte var dette staslige raser forbundet med rikdom. Kongelige og eliten var alltid omgitt av hester og hunder. Dyr og spesielt hunden er i dag like aktuelle. Forskjellige raser gir forskjellige uttrykk og følelser. Dette er veldig spennende å kombinere med interiør for å få fram et bestemt uttrykk, sier interiørdesigner hos KARE OSLO, Marlin Skogen.

Følsomt virkemiddel

Foruten om å være populære i dagens interiør, er også hunden et flittig brukt virkemiddel i reklame for møbel- og interiørkjedene. Hunden spiller ikke noen stor rolle i disse reklamene, men er rett og slett bare med for å skape den stemningen interiørkjeden ønsker, roen og hyggen. Både i reklame på tv og i magasiner ser man gjerne hunden ligge avslappet på teppet, i sengen eller foran peisen. Den matcher gjerne interiøret og skaper en ekstra effekt ved å spille på følelsene våre.

– Det er svært få ting som livner opp et rom mer enn et kjæledyr. Ofte er det hunder som blir brukt. Når du spør designerne om hvorfor, er svaret enkelt; ingen katter sitter stille og poserer like bra foran kameraet. Enten det er moderne eller klassisk interiør, hunden gjør bilder mer tiltrekkende og attraktive. Det gir også et rom en mer hjemlig følelse og er noe de fleste tenker på som hyggelig.

Les mer i Hund&Fritid 2/2012.

Siste

Hunter Oslo Barcode – Åpner lørdag 17. september

I disse tider, er det en spennende satsing som...

Hunden som har alt: Briard

Intelligens, hjerte og skjønnhet forent på fire bein, slik...

Innkalling

Innkalling er en viktig øvelse å kunne. Start med...

Godbittøying

Ved hjelp av tøying øker man smidigheten og bevegeligheten...

Les også

Hunter Oslo Barcode – Åpner lørdag 17. september

I disse tider, er det en spennende satsing som...

Hunden som har alt: Briard

Intelligens, hjerte og skjønnhet forent på fire bein, slik...

Innkalling

Innkalling er en viktig øvelse å kunne. Start med...

Godbittøying

Ved hjelp av tøying øker man smidigheten og bevegeligheten...

Forbered deg til jakta

Høst betyr jakt for mange, og for at hund...

Hunter Oslo Barcode – Åpner lørdag 17. september

I disse tider, er det en spennende satsing som daglig leder Toril Stokke gjør. Hunter Oslo Barcode holder til i Dronning Eufemiasgate 38 i...

Hunden som har alt: Briard

Intelligens, hjerte og skjønnhet forent på fire bein, slik beskrives den franske gjeterhunden briard. Briard, eller chien berger de brie, kommer fra Frankrike og kalles...

Innkalling

Innkalling er en viktig øvelse å kunne. Start med denne treningen tidlig i valpealder, og vær konsekvent med dette videre. Tenk på: Det går fint...