Zanta og Totten – vinner det meste

Kennel Quantos har gjort rene bord på utstillinger i flere år, og nå har den mestvinnende schæferhunden i Norden, Zanta av Quantos, gjort det igjen.

Kennel Quantos eies og drives av Inger Lise Jensen og Tor W. Johansen, også kjent som Totten. De holder til i idylliske Lillesand og kan skue ut over en god mengde flotte schæferhunder av ypperste klasse. Leter man litt, finner man også noen corgier i selskapet, samt et stort oppdrett av undulater.

Lang fartstid

Totten har holdt på med schæfer siden 1982 og drevet oppdrett av rasen siden 1986. Han er å se på alt mulig av utstillinger og har også oppdrettet et stort antall schæfere som hevder seg på bruksfronten. Totten og Inger Lise har nytt godt av gode samarbeidspartnere både hjemme i Norge og i det store utland over flere år og har tilbrakt mye tid i Tyskland både for utdanning av hundene og godt avlsmateriale. –Jeg vil spesielt få takke Knut Heggen i Hill`s som har fulgt oss helt fra starten og hatt troen på oss. Fôr er enormt viktig for å få sunne og friske hunder, og jeg har vært strålende fornøyd med Hill`s i tolv år. Jeg har kun hatt positive opplevelser med både resultatet på hundene og menneskene rundt oss. Også Freddy Christensen har vært suveren. Han har lært meg omtrent alt jeg kan om både avl, utstillingsteknikk og det mentale i hundene. Jeg sugde meg fast i ham på 80-tallet og slapp ikke taket. Han kalte meg gnagsåret, men så fikk jeg til gjengjeld lært enormt mye, forteller Totten.

Full rulle

Som far, bestefar og arbeider i Nordsjøen, skjønner vi at Totten har et høyt aktivitetsnivå. Han har hatt ulike verv i Norsk schäferhund klub, avdeling Agder, i mange år, men har valgt å gå ut av schæferhundklubben og er nå medlem av SV i Tyskland, Norsk kennel klub og Lillesand hundeklubb. Han mener selv at Inger Lise er en av de mest tålmodige damer som har sett dagens lys, og det kommer nok godt med når alle hunder og valper skal mates og stelles. Det er viktig for Totten og Inger Lise å avle etter NKKs etiske regler. Kennelen ble blant annet beæret med ”Mimmiprisen” av hovedstyret i Norsk schäferhund klub for det engasjementet som kennelen har utvist. De legger stor vekt på sunnhet og vitalitet i oppdrettet av både hunder og fugler.

Råe resultater

Kennelen kan vise til resultater som svært få oppdrettere kan måle seg med, og skulle vi hatt med hele listen her, hadde reportasjen blitt veldig lang. Men at de har noen av de mestvinnende schæferhundene i Norden, kan nok ingen være i tvil om. Den som virkelig har utpreget seg som den mest meritterte schæferen Norden har oppdrettet, er Zanta av Quantos, eller +SchH3 AD Int, Nord, N, Sv, Dk, Lux, Lat Champion, norsk vinner 2009 og 2010, dansk vinner 2009, 2010 & 2011, svensk vinner 2010, nordisk vinner 2010, København vinner 2009, 2010 & 2011, Europa vinner 2011 Zanta av Quantos, som hun heter med titler. Zanta ble historisk atter en gang i 2011 etter å ha blitt den eneste hunden som har vunnet bamseprisen tre år på rad og 3. og 4.desember 2011 var Totten og Zanta også en tur i Finland og kom hjem med titlene Multichampion og Multivinner, som er svært sjeldne titler her hjemme i Norge.

Veien videre

I skrivende stund driver Zanta og Totten med iherdig pakking og planlegging. De er plukket ut til å representere Norge i Orlando på World Challenge. Når de kommer tilbake venter en roligere periode for Zanta. Totten har plukket ut en nøye gjennomtenkt kavaler til henne. –Man kan jo aldri vite hvordan det går, men vi håper på et kull med flotte valper etter Zanta til senvinteren, sier han. Så gjenstår det å se om det dukker opp en arvtager etter hennes enorme meritter. Vi i Hund&Fritid tar av oss hatten og gratulerer og ønsker dem lykke til videre. For å lese mer om kennelen kan du gå inn på www.kennelquantos.com og kose deg med bilder av utallige flotte schæfere.

Siste

På skitur med hunden

Å ha med hunden i skiløypa kan være enten...

Sprukne tær – stell godt med potene i vinterkulda

Salting av veier og fortau er supert for oss...

Klikkertrening – mer enn bare et klikk

Klikker er et verktøy som kan være svært nyttig...

Antibiotikabruken må ned

Antibiotikabruk hos hunder har vært et økende problem de...

Les også

På skitur med hunden

Å ha med hunden i skiløypa kan være enten...

Sprukne tær – stell godt med potene i vinterkulda

Salting av veier og fortau er supert for oss...

Klikkertrening – mer enn bare et klikk

Klikker er et verktøy som kan være svært nyttig...

Antibiotikabruken må ned

Antibiotikabruk hos hunder har vært et økende problem de...

Ikke rop hold kjeft til hunden din

Ingenting er så ødeleggende for freden i et nabolag,...

På skitur med hunden

Å ha med hunden i skiløypa kan være enten morsomt eller rene marerittet. Det er lurt å forberede seg litt først, slik at både...

Sprukne tær – stell godt med potene i vinterkulda

Salting av veier og fortau er supert for oss med sko på bena, men kan gjøre våre firbeintevenner sårbeinte. Den store synderen for såre føtter...

Klikkertrening – mer enn bare et klikk

Klikker er et verktøy som kan være svært nyttig i innlæring av alle forskjellige adferder vi ønsker å lære hunden vår. Vi skal gi...