Bulle som elsker å rulle

En stor lidenskap for rasen kjennetegner Grethe Aasgaards oppdrett av den sjarmerende franske bulldogen.

”Frogdog”, ”klovn” og ”fralle” er vanlige kallenavn på denne morsomme franske utgaven av en bulldog. De er kjente for sin tosidige personlighet, som kan gå fra å være aktiv, humoristisk og leken, til å rase rundt i huset som en liten tornado. Ikke så rart mange forelsker seg i rasen. For Grethe Aasgaard var det kjærlighet ved første blikk en dag i 1981 hvor hun observerte et lite vesen i lydighetsringen, hvor hun befant seg ringside for å se sin bror dømme lydighet.
– Jeg vet ennå ikke hvordan broderen klarte seg i ringen, for min oppmerksomhet var å ikke miste dette lille vesenet av syne. Så fort de var ferdig bedømt, tok jeg kontakt med eier og handler og fikk vite at dette var en fransk bulldog, forteller hun. Etter en lang samtale med eieren startet en telefonrunde ut av en annen verden, og etter mye fram og tilbake og mange opp- og nedturer fikk hun endelig sin første franske bulldog i hus, etter to år på leting.
– Jeg har ikke angret en eneste dag og blir bare mer og mer glad i og fascinert av denne rasen.

Lang fartstid

Kennel Bobulè ble til i 1983, samme året som Grethe fikk sin første franskmann i hus. Hun driver oppdrett i liten skala, med ca. ett kull i året, og alle hundene bor sammen med henne som familiehunder i Askim i Østfold. Grethe har hatt en stor interesse for dyr hele livet og vokste opp med hund. I voksen alder grodde interessen og lysten til å anskaffe en egen hund i takt med at hun forble barnløs, og som 29-åring fikk hun sin første egne hund.
– Det var ei boxertispe. Et nydelig lite vesen kalt Kanix Nicolette, men for meg var hun ”Nadia” i mer enn 13 år, minnes hun.

Rampete og elskelige

Sitt første kull som oppdretter av fransk bulldog hadde Grethe i 1985. Hun har også hatt noen få kull av rasen leonberger, men fant fort ut at det var ”bullene” som var rasen i hennes liv. – Det er en fantastisk rase. Gemyttet og personligheten er vel det som kjennetegner rasen mest, når en ser bort fra utseendet. De elsker barn og mennesker, er morsomme og en rase hvor hvert eneste individ har sin helt spesielle personlighet. De kan være rampete og elskelige samtidig. Rasen må bare oppleves, mener den entusiastiske oppdretteren. Selv bor hun nå med de fire hundene Quincy, Nita, Zafir og Ariel, samt at hun har noen flere ute på fôravtaler hos gode venner.

Årets oppdretter

Gjennom årene har Kennel Bobulè avlet flere champions med internasjonale og nordiske titler og vinnertitler. Kennelen er også blitt kåret til årets oppdretter i mange år, med årets hund og årets veteran i flere av disse årene.

Siste

Kun halvparten bruker alltid redningsvest

Selv om mange kjæledyr er gode svømmere, kan de...

Parson Russel Terrier

En aktiv, kvikk og lettlært terrier, som er bygd...

På telttur med hunden

Også i år, spøker det med utenlandsferie, men hva...

Valpetrening

En valp gir mye glede, og en god del...

Les også

Kun halvparten bruker alltid redningsvest

Selv om mange kjæledyr er gode svømmere, kan de...

Parson Russel Terrier

En aktiv, kvikk og lettlært terrier, som er bygd...

På telttur med hunden

Også i år, spøker det med utenlandsferie, men hva...

Valpetrening

En valp gir mye glede, og en god del...

Langline! Til nytte eller besvær?

Iblant kan det være strevsomt å bli tvunnet inn...

Kun halvparten bruker alltid redningsvest

Selv om mange kjæledyr er gode svømmere, kan de få panikk dersom de faller over bord. En ny undersøkelse viser at kun halvparten av...

Parson Russel Terrier

En aktiv, kvikk og lettlært terrier, som er bygd for fart og utholdenhet. Denne rasen ble avlet frem til revejakt og var lenge klassifisert...

På telttur med hunden

Også i år, spøker det med utenlandsferie, men hva med en flott telttur i fjellet. Både du, bikkja og flokken vil ha glede av...