Leder

Kjære leser

15. september 2013

 

astriFor en flott sommer! Jeg kan ikke huske sist det var så høye temperaturer og så mange solskinnsdager. Dette er opplagsnæring før mørke høstdager setter inn. Selv har jeg feriert i Norge, og selv om jeg ikke findyrker slag- ordet ”Norge – ditt nærmeste ferieland”, må jeg innrømme at wow – vi har mye natur. Både Telemark med Vinje og Nutheim er utforsket, det samme med Norheimsund og Lærdalsøyri, for så å avslutte med isbre og mektig natur i Nordland. Jeg møtte folk i Mo i Rana, som stadig tok toppturer sammen med hundene sine. Det er da jeg logrer – jeg logrer for et aktivt liv med våre hunder.

Forsiden av Hund&Fritid er veldig viktig. Har jeg bilde av en liten hund, sier mange at ”nei, dere skriver bare om småhunder”. Har jeg bilde av en husky, er nisjen for det markedet så smalt at bladet ikke selger, selv om innholdet alltid er bredt og innbydende. Så folkens, ikke døm bladet etter forsiden. Vi har bredde for alt fra hundeverden.

Hund&Fritid har fått med oss på laget en kunnskapsrik utøver. Kåre Konradsen er både oppdretter og genuint opptatt av hund. Denne gangen tar han oss med til Skarnes og utstilling for engelsk mastiff. En imponerende hund, som det er en glede å ha med på trykk. Vi blir også invitert inn i varmen til kennel Pradera. Like imponert er jeg over dogo canario og dens liv. Godt å lese og høre om oppdrettere som er dedikert i rasen de jobber med, og ønsker å holde et høyt nivå, både som utøver og oppdretter.

At hunder er viktige i hverdagen for mange vet vi alle. At den også fyller tomrommet etter savn av egne barn, har vi ikke skrevet om tidligere. Takk til de som har valgt å dele sin historie med Hund&Fritid. Vi er svært takknemlig for at dere deler gode tanker og dype følelser med oss. Og det gleder mitt mammahjerte å høre at våre hunder blir barna våre – og at man føler seg som en komplett familie/flokk.

Jeg savner flere av dere på facebook. Vi kommer til å kjøre mye aktiviteter og konkurranser på face – og dere må like siden for å være med. Mange sier de har trykket liker før, men det var under gruppen Hund&Fritid som nå er borte. Vi ønsker å vokse sammen med dere. Oppdrettere, hundeskoler, raseklubber og instruktører som ønsker å vokse – ta kontakt. Kanskje vi kan «løfte» dere – og skape engasjement for din rase og ditt arbeid. Vi har klubber som både selger abonnement og tjener penger, og vi har enkelt- personer som har hatt sine utfordringer. Husk at Hund&Fritid er der for deg og din hund.

Håper du bruker høsten godt! Jag etter fysisk fostring med bikkja – lev lett og sunt – kom deg ut i skogen på jakt etter viltkjøtt, kantareller og bær. Ikke pakk bort sommeren. Plasser joggeskogene rett foran døra – bare som en påminnelse om at du må ut for å løpe etter livet. Forleng sommeren, og fortreng tanken som sier klarer ikke, vil ikke, og ordet gidder ikke bør viskes ut fra hjernen.

Motto: Sammen med bikkja finner du formen!

En logrende hilsen,
Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: