Leder

Kjære leser

29. oktober 2013

 

leder-astri-nyNå får vi brette opp ermene og jage oss igjennom høstmånedene. Motivasjonen sitter ytterst i huden på Team Hund&Fritid. Vi jager på med mye godt høststoff, og vi jager mot Dogs4All. Denne messen er nå på tre hele dager – og det gjelder å komme i feststemning før det. Vi sees helgen 14.-16. november!

I denne utgaven av Hund&Fritid har du et messebilag på hele 6 sider. Ved årets slutt tar vi alltid en oppsummering av hva vi har levert, og hvordan vi vil utvikle oss. Svaret er ganske enkelt – vi vil og skal servere bredde hva angår hund. Vi skal skrive lekende, leende, informativt og/eller kritisk. Hundeeieren skal vite at vi lytter, og er der for deg og din hund. Riktignok finner man mye på nett, men jaggu blir man lei av å glo inn i skjermen! Trenden er at aviser og ukeblader går gradvis ned i opplag, mens blader innen f.eks. trening, foto, interiør og hund øker. Vi er mer bevisste på hva vi ønsker å lese.

Det er en glede å presentere sjeldne, nye og flotte raser. Den danske, litt geistlige broholmeren er vårt valg av rase i denne utgaven. Vi ønsker at den også skal «vokse» i Norge, og ønsker dedikerte hundefolk med denne rasen lykke til i sitt arbeid.

Så følger vi politihundene i sitt arbeid. Journalist Therese følger nesearbeidet til narkotikahunder i politiet – og det var mange blant 25 ekvipasjer som gjorde en strålende innsats. Likevel ble det kåret en vinner – og Norges beste narko-nese er kåret.

IPO kan virke ganske skremmende for mange. Likevel er det en sport som er voksende, både her hjemme og ute i verden. Vi møter Norgesmester Roar Kjønstad, som gjennom år har både jobbet med hund, trent hund og selv trent og «pirket» på detaljene for at det skal sitte. Hund&Fritid gratulerer mesteren – vi håper at du «viser klør» ute i verden også i høst, og masse lykke til. Med god sportsånd ønsker vi å se det norske flagget!

Mange ganger tenker jeg at vi tar bedre vare på bikkja enn oss selv. Og dere aner ikke hvor mange porsjoner kjeft vi har fått, av såkalte flinke hundefolk som kan alt, og vet alt. Jeg tenker at snakker du med 10 hundeinstruktører, så får du også 10 ulike svar på ditt spørsmål. Personlig hater jeg «makt-mennesker» i vår hundeverden, og skulle jeg ha drevet en avis hadde man nok kunnet grave frem mange stygge «godbiter» fra mange steder.

Hund&Fritid ønsker at hunde-Norge skal utvikle seg sunt, og uten nære relasjoner og bånd. Da tenker jeg på oss alle – oppdrettere, raseklubber, NKK, sponsorer, hundedommere.. Jeg tenker at man alltid tenker både etikk og habilitet, også i vår hundeverden.

La den sorte lille elghunden fra et lite oppdrett gi oss håp i det hengende snøret, om at dette skal gå bra.

Vi ses på Dogs4All!

En logrende hilsen,
Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: