Leder

Leder

1. oktober 2013

 

leder-astri-nyBuorre oðða jáhki – Godt nytt år!

Jeg tar det på begge språk, siden mange også har samisk som morsmål i dette deilige landet vårt, og siden vi har blitt kjent med to flotte og aktive hundejenter fra Karasjok. Hund&Fritid traff dem på Dogs4All, og med sin høyreiste holdning ble de for oss gode ambassadører med smil og god disiplin, selv om de ikke hadde lyktes i ringen.

Å skrive årets første leder er alltid flott. Blir nesten litt andektig i stolen – nye visjoner stakes ut, men Hund&Fritid har et godt team, og vi har fått tillit i markedet blant hundefolk. Vi skriver om hundestoff fra hele landet, og stadig flere hundeskoler og oppdrettere inkluderer oss i sin valpepakke/ kurs. Slik ønsker vi å vokse. Vi tar steg for steg mot nye saker, nye problemstillinger og nye ideer. Informativt, kritisk og/eller underholdende.

I denne utgaven har vi om fôring av hund. Er det noe som opptar ”den seriøse” hundeeier, så er det fôr. Er man trygg på fôrkulene – tørrfôr eller våtfôr? Under Dogs4All besøkte jeg en leverandør av fôr. Jeg stoppet opp fordi jeg så våtfôr av rein og elg. «Spennende» tenkte jeg. Har aldri skjønt at fôrprodusenter ikke bruker vilt i større omfang. Leverandøren garanterer inntil fire prosent innhold av rein. Holder det mål? Det ble stille når jeg konfronterte dem med faktum og sa at det var mer rein i meg, enn i innholdet på våtfôret deres.

Hund&Fritid anbefaler forbruker å være mer kritisk til innholdet. Les varedeklarasjonen, slik vi gjør når vi selv kjøper mat. Her har man i årevis blitt lurt av store produsenter, og man får bare håpe at Mattilsynet blir mer tydelig i årene fremover.

Så nok et kritisk blikk fra redaktøren. Hundemennesker er utrolig hyggelige og dedikerte i sitt arbeid. De jobber mye dugnad, de trener, de steker vafler og tar på seg verv. Oppdretterne legger hele sin sjel i sitt arbeid. Hundeskoler har stort sett et høyt faglig nivå, og hundeeieren er mennesker som søker info og gjør det beste for hunden. Men midt i alt dette får vi i redaksjonen telefoner om maktmisbruk og grove overtramp, om systemer som ikke fungerer. Det finnes mennesker som elsker intriger, som alltid vil høre sin egen stemme. De som kan alt og vet alt. Går man nærmere i sømmene, gjør research, ser man medaljens bakside. Det er mange maktmennesker i vår hundeverden, og noe som er litt «bob–bob». Hva med hunden? Utvikler den seg i riktig retning? Vårt hundehold – er det bra nok? Jeg bare spør …

Gled dere! Det er lysere tider i vente. Sola har snudd, og Norge går så det griner. Hund&Fritid ønsker å ha nærhet til dere. Vi ønsker at din stemme skal bli hørt. Vi linker også saker for hund eller eier som selv ingen stemme har, eller som har en svak stemme. Det er det som trigger oss.

Annonser: