Leder

Kjære leser

10. september 2013

 

astri6

Er ikke livet herlig nå? Sommeren er hos oss for fullt. Småvalpene har spist seg runde og lodne – og mange familier venter på å få et nytt tilskudd til familien. Til dere alle – Masse lykke til!

I Hund&Fritid skriver vi mange logrende saker, men vi har valgt oss en ny linje – flere saker som kanskje er litt dårlig belyst. I denne utgaven tar vi for oss HD (hofteleddsdysplasi). Vi møter en liten hund, Timian, fra Drammen, som sliter med dette problemet. Eier Jan Erik Viken har ikke møtt bare støtte i sitt miljø, men som Jan Erik sier; han er ikke ute etter å henge ut noen. Verken oppdretter eller cavaliermiljøet, likevel takker han Hund&Fritid for å belyse problemstillingen HD. Det er ikke bare en rase, eller en enkelt hund som dette gjelder for. Hund&Fritid takker også NKK for bidrag. Hva utfallet blir for Jan Erik Viken i Drammen, er advokatmat – rettigheter som kjøper, og plikter som selger.

Vi møter en schæferoppdretter i Rakkestad. Små og lubne valper av langhårete schæfere sjarmerer oss i senk. Kennel Skogroen viser oss sitt første kull. Se side 48-52.

Så stiller vi spørsmålet – Hva er en god oppdretter? Hund&Fritid velger å tro at vi har dedikerte oppdrettere som vil det beste for rasen, for valpe kjøperne og for valpen. Vår antagelse og informasjon om det motsatte må heller ikke underslås. Annonsene på Finn.no røper noe av sannheten. Og man bør være litt obs! når man ser at enkelte oppdrettere nærmest har en masseproduksjon og salg av valper. Vi ønsker kvalitet fremfor kvalitet! Det ønsker også NKK. De har svart på et utrop vi hadde i Hund&Fritid nr. 3/2014, hvor Vegar Nordby og også Hund&Fritid bekymrer seg over ting ved vårt hundehold. Det er viktig at vi analyserer bekymringer og annet grums – viktige saker som angår vår venn hunden, skal ikke ties ihjel eller stues i en skuff. Vil vi ikke alle det beste for vår trofaste venn? Så tar vi dere med til Hellas. En reiseskildring i ord og bilder av Kåre Konradsen. Han tar oss med, og gir oss en klar skildring av grekernes avslappende
holdning til hund. I klosteret, bakgården, i båten, på jobb, på stranden og som sauegjeter i fetaostens hjemland. God lesing, sier jeg! Selv gleder jeg meg til sommeren. Redaksjonen pakker ned «deadline-syndromet» en kort periode. Vi jager mot høsten, mot Dogs4All, mot høstjakta og fram mot et tettpakket høstprogram. Inntil da, nyter vi sommeren med våre hunder, med vår familie og venner, hever vår røst, og ønsker dere en super sommer!

En logrende hilsen,
Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: