Leder

Leder

20. januar 2013

 

Nå er vi på vei mot lysere tider og tar nye spensthopp. Et nytt år for deg og hunden eller hundene. Ja, for mange av dere lesere har flere hunder. I denne utgaven besøker vi Røros-traktene og en som driver med oppdrett av ungarsk kuvasz. En praktfull rase som har funnet seg godt til rette i fjellheimen hos sin eier.

Så har vi vært så heldige å få gode handlertips av Sergio Amien, en kjent handler som vet å utnytte potensialet i hunden. Ta med deg de gode tipsene, og bruk dem.

I hvert nummer vil vi ha med gode treningstips – og denne gang er det lineføring og fri ved fot med bilder og oppskrift på hvordan du gjør det.

Ofte leser jeg på vår Facebook-side ”R.I.P.” – rest in peace. Og hver gang stikker det i hjertet. Noen har mistet noen de er glad i. Der det er naturlig død på grunn av alder, er det kanskje noe enklere. Der hundeeier må ta et valg – det vanskelige valget om å avlive hunden – ligger ofte en tung avgjørelse i forkant, og en tung sorg i tiden etter. Hund&Fritid tar for seg dette i denne utgaven.

Vi besøker også en av huldrene på Kongsberg; en driftig hundedame, forfatter og foredragsholder Anne Lill Kvam. Hun har mye kunnskap og lang erfaring. Les om henne på sidene 44–47.

Team Hund&Fritid jager på også i 2013. Vi tenker helhet i mye av det vi gjør. Hver liten eller stor hund blir tatt seriøst. Hver hundeeier er ulik. Vi låser oss ikke fast i et rigid mønster – vi vil leve lekent i ord og bilder. For Hund&Fritid er leserne viktig. Dere skal føle at det er ”litt ditt”. Sammen skal vi logre videre i mange, gode hundeår.

Nyttårshilsen fra hele ”Team Hund&Fritid”

En logrende hilsen,
Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: