Leder

Leder

12. januar 2013

 

astriDenne utgaven inneholder masse helsestoff, forebygging av skader og mye trening. Det er helt bevisst at vi har det som tema. Vår dyktige journalist Eli følger en spennende kikkhulloperasjon ved Hønefoss Dyrehospital, og hun tar også for seg tiden etter operasjonen med gode råd om stell og sårbehandling av hund.

Vi kan skrive oss i hjel om fedme, livsstil og riktig fôring både av bikkja og oss selv. Likevel er vi der igjen – overfôring og understimulans, som igjen fører til livsstilssykdommer. Der er fremdeles en altfor høy prosentandel av våre hunder som er for tykke. Som journalist Silje beskriver; ingen ville dyr er overvektige. Man møter ikke en tykk elg i skogen eller ser en lubben rev raske over isen.

Så til neste økt hvor vi tar for oss trening. Vi ber deg hoppe i joggeskoene,spenne på selen og komme deg ut. Løp og jag etter formen, og vær hard med deg selv. For de som er friske og klarer det; løp i motbakker, kjør intervalltrening eller geriljaintervall. Vi må lære å tåle at det smerter i kroppen, og vips etter trofast og jevn trening, vil du merke at både du og bikkja er i bedre form. Kanskje har man lagt igjen noen kilo i skogen også. Lev lett og luftig …

Forebygging av skader hos både en vanlig familiehund eller en aktiv hund i hundesport er viktig. Uansett om du har en liten eller stor hund, og uavhengig av rase, finnes det noen svakheter. Det er viktig helt fra valpestadiet å tenke forebygging, men dog ikke overbeskyttende.

Gul sløyfe på hund = hold avstand. Les mer om kampanjen som vi har adoptert fra vårt naboland. Den har blitt tatt godt imot her i landet, og den lille gule sløyfa er et signal om at hunden trenger litt avstand.

Finnmarksløpet er et langdistanseløp, et teamwork, en beinhard konkurranse og en kamp med endeløse strekninger, ekstrem kulde og å strekke sin egen og spannets evne til å prestere. Det er fysisk og psykisk slit, men også mektige naturopplevelser. Etter løpet kjenner man mestringsfølelsen: ”I did it” … i år som i fjor. Dette er idrettsfolk, lite surmuling om seieren går til den ene eller andre. De viser styrke i hele sin holdning. Hund&Fritid gratulerer Thomas Wærner som vinner av FL-1000. Et godt spann med blide, veltrente hunder og ”et råskinn” av en idrettsmann bak spakene. Imponerende, vakkert og verdig. Nå pakker vi bort vinteren og finner frem joggeskogene.

Neste gang er vi i bedre form. Avtale?

Sportslig hilsen,

Astri Solheim Eikaas
Redaktør

Annonser: