Leder

Leder

11. september 2013

 

astri-leder-skiNesten litt vemodig å skrive siste leder for 2013, men man må ikke deppe av at også dette året straks er historie. Om kort tid går vi mot lysere tider igjen – slik går nå årene. Si som en tidligere kollega definerte et problem: ”Astri, det skal bli tøft, men vi skal klare det.”

I denne utgaven av Hund&Fritid tar vi for oss brukshunden. Vi har måttet begrense oss en del, fordi det er så mye man kan skrive om de ulike rasene. Hva er en brukshund, hvordan skal man trene dem, hvilken rase passer for meg, og hva skjer med brukshunder som blir understimulert? På hele ni sider tar Jan Vidar deg gjennom øvelser som er verdt å vite, og det er nærmest bare fantasien som setter grenser. Ønsker vi oss en brukshund, bør man være aktiv. Noen oppdrettere avler for utstilling og andre for bruks. Hvert år hører vi om stygge scener fra virkeligheten om hunder som angriper. Jeg kjenner at det smerter dypt i margen når jeg hører om folk som kjøper store brukshunder fordi det er kult i deres miljø. En understimulert hund med sterke drifter og uten grenser er ikke det vi ønsker.

Juleportrett er av en dame som også har sterke drifter. Inger-Marie Haaland er ingen småjente blant hundekjørerne. Hun er både ydmyk og sterk samtidig. Hun har en høyreist holdning og er en vinnertype – selv når hun taper. Det er hundene og naturen som gir henne styrke. Hun lager egne spor, liker å være ”close to nature” og hundene. Hun planlegger sitt hundeliv nøye, og hun er både taktisk og strategisk i valgene. Hun er en god ambassadør for god sportsånd og ”edge”. Hennes hunder får virkelig brukt seg. De er arbeidende langdistanseløpere som trives best på vidda.

Så reiser vi videre i dette deilige landet vårt og besøker Tylldalen. Her besøker vi en dame der hjertet banker for grosser schweizer sennenhunder, og det kan røpes at også hun er hekta på villmarksliv og hundekjøring. Det er sammen med hundene og tett på hvite snødekte fjell at man føler at man lever det gode liv.

Folkens, julen er like om døren, og alle i Team Hund&Fritid gleder seg litt ekstra. Vi begynner å kjenne våre lesere, og mange av dere gjør også stor ekstrainnsats for bladet. Jeg har i alle år sagt at det ikke er rom for mange hundeblader i Norge. Ikke for at jeg ikke vil, og at jeg ikke tåler konkurranse – ganske enkelt fordi jeg er realist. Det er ikke marked og lesere nok for det, og slik vil det ende. Jeg får si som politikerne: Gjør et godt valg – stem på Hund&Fritid!

Team Hund&Fritid ønsker dere alle en glitrende jul! Vi kaster gamle ark og gleder oss til å skrive masse godt hundestoff i 2014.

En logrende julehilsen,

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: