Aktuelt

Norsk Vinner 2014

15. september 2014

 

norsk-schaefer18. – 20. juli ble årets store happening for alle schæferhundentusiaster avholdt i Askim, nemlig Norsk Vinner. Som alltid en suksess.

Til tross for stekende sol og glohete varmegrader holdt både hunder og handlere ut hele den begivenhetsrike helgen. Folk hadde tatt turen fra både Sverige, Danmark, Finland og Tyskland, og arrangørene var godt fornøyde med 122 påmeldte hunder til årets store utstilling.

– Norsk Vinner er den største begivenheten i året for oss schæferhundfolk, og noe vi alltid gleder oss til. Helgen har vært helt knall, med masse flotte hunder og folk, konstaterte Monica Otte Nohr, i Norsk Schæferhundklubb.

SPENNENDE

I løpet av helgen ble det arrangert både lydighetskonkurranse, utstilling, og mot – og kampprøve. – Mot- og kampprøven er noe de aller fleste vil få med seg, og her er det hundene i brukshundsklassene som tar prøven. Det har også vært oppdretterklasser og avlsklasser, og på søndag var det finaler i alle klasser, noe som alltid er like spennende, fortalte Otte Nohr. I brukshundsklasse hann var det «Rotchos Ashan Kahn» som tok den gjeve førsteplassen denne gangen.

UNGE HANDLERE

En annen populær gren på Norsk Vinner er Barn og Hund, hvor alle barn får prøve seg i ringen med hver sin hund. Her kommer barn helt ned i fireårsalderen og viser frem de store hundene. – Det er også et stort opplegg rundt juniorhandlerne. De blir kurset og får trent seg i utstillingsringen. Dette er et arbeid som pågår hele året, men som blir jobbet ekstra med under Norsk Vinner, forklarte Otte Nohr.

Annonser: