Høyt energinivå og hårete mål

energiHundeeier Anne Grethe Solberg fra Oslo fikk livet brått snudd på hodet i 2006. Hun overlevde med et nødskrik. Råskap, selvinnsikt og sterke nerver ligger i genene hos denne damen. Ligner hun på boxeren?

20. august 2006 vil for alltid være en dag som aldri kan viskes ut av hjernebarken til Anne Grethe. Hun ble skutt av sin eksmann da de skulle skilles. Anne Grethe var kvestet for livet, og måtte stokke om livet på nytt. Det er her historien virkelig starter. Alle timene på sykehuset, og kampen for livet videre. Hva ville den bringe?Ville hennes liv bli lenket til en rullestol, ville hun kunne klare å gå og ville hun noen ganger få seg en kjæreste? –Hvem ville ha en dame med bare en arm? Hva, hvem, hvordan?

MESTRING OG MÅL

Det har vært mye jobbing, både mentalt og fysisk siden skuddene falt. Vi lar oss imponere over at hun i tankene sine styrer alt til noe positivt. Her møter vi en hundeeier som har mistet en arm, og blitt skutt i hofta. I sin nylig utgitte bok, har hun valgt tittelen Et helt menneske, i en halvkropp. – Det er en bok om mestring, forteller Anne Grethe, og jeg har satt meg et mål om å bli Norges kuleste dame med én arm.–Da jeg lå på sykehuset, valgte jeg bevisst ikke å bruke mye tid på å tenke hvorfor og stakkars meg. Å gruble på dette, ville føre til at jeg grov meg nedover. Jeg valgte å tenke løsninger, og sette meg mål.

LIVET MED ELSA

Vi møter Anne Grethe Solberg og boxeren Elsa Sophie Foreman i Frognerparken. De kommer ut av bilen – begge har godt med definerte muskler, og det oser av styrke. Elsa har en skinnende pels, og har hele kroppen intakt av muskler og sener. Hos Anne Grethe er det annerledes, venstre arm er borte og hun har en haltende gange. Skuddene skadet hoften hennes for livet.

–Fysioterapeuten påstår jeg løper bedre enn jeg går. Anne Grethe har alltid vært en aktiv dame, men etter hendelsen har hun måttet stålsette tanker og kropp for å leve best mulig og mest mulig optimalt etter get ønske. Boxeren Elsa har blitt både vakthund og treningskamerat.

–Jeg kjøpte Elsa fordi jeg bodde i 1. etasje. Hun skulle liksom gjøre meg tryggere i tillegg til Securitas-knappen.

–Men boxere elsker jo mennesker, sier Anne Grethe med et smil om munnen, så jeg forstod fort at det ikke var mye hjelp i henne.

Begge har stor glede av hverandre, og lange turer i skogen rundt Ullevålsseter bidrar til at Anne Grethe får koblet av i hodet.

–Elsa elsker pinner, og sammen med henne gir det meg et mentalt fristed, og man oppdager et nytt landskap. Når man har hund, dreier jo livet seg om dette individet. Og hun drar meg også fysisk ut på glattisen, og det har jeg godt av.

Man skulle anta at dette var den perfekte treningskameraten for Anne Grethe, men til det er svaret.

–Jeg løper mye lenger enn det Elsa løper. Elsa er sliten etter 8 kilometer.

Anne Grethe kjenner godt til rasen boxer. Hun vet om dens egenskaper og drifter, og
fra tidligere har hun i familien hatt boxeren Bonzo.

–Boxer som valp er nydelig, og lukten av boxervalp er bare helt skjønn.

Les mer i Hund&Fritid 8/2015.

Siste

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Les også

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Norsk hundevogn best i test

Hamax Pluto ble nylig kåret som «best i test»...

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing og kloring av dører mm. Frykten for å bli forlatt, er et helt vanlig adferdsproblem. Å...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk spets. Rasen hadde han skaffet seg fordi han begynte å dra på årene, og ønsket...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig rundt 5 –12 måneders alder, avhengig av rase og størrelse. Fra nå av ser du...