Norskutviklet system for GPS-sporing av hund

gps-trackerDet norske firmaet GPS Ping lanserer i disse dager et norskutviklet system for sporing av hund, både til jakt og fritid.

Det er svært enkelt å bruke. Man laster bare ned en gratis app til telefonen, taster inn koden, og vips er man oppe og går, sier gründer Even Engelhardt.
Bruk av GPS-teknologi til sporing av hund er ikke noe nytt. Særlig blant jegere har det vært flere løsninger, men disse har vært relativt kostbare.
– Jeg jakter selv, og ville ikke bruke flerfoldige tusen på en sporingsenhet og mottaker for å kunne spore fuglehunden min, Diesel. Derfor kom jeg på idéen om at man kunne knytte en tracker til
smarttelefonen og legge på funksjonalitet i en app, sier Engelhardt.

– Det unike med vår løsning er at vi har bygd masse ekstra funksjonalitet i appen, slik som f.eks. gratis topografiske kart fra Statens Kartverk, fortsetter Engelhardt.

STORT MARKED

I Norge, med over 500.000 hunder, bør det være et stort marked for slike sporingsbrikker. Det er ikke bare jegere som har behovet. De fleste hundeeiere har, en eller annen gang, opplevd at hunden er borte. Uansett hvor lenge man står på trappa eller i skogen/fjellet og roper, kommer den ikke løpende. Engstelsen biter tak etter hvert som tiden går. Nå kan man unngå den ubehageligheten ved å investere i et halsbånd med innebygd sporingsmekanisme. Løsningen til GPS Ping har også en innebygd geofence, et virtuelt gjerde, som kan markeres i appen. Dermed kan eieren få et varsel hvis hunden beveger seg utenfor et visst område.

gps-appMANGE MULIGHETER

Sporingsbrikken til GPS Ping er av markedets minste, og veier kun 65 gram. Den kommer med et oppladbart batteri og har en batterikapasitet i stand-by på 300 timer!
– For jegere har vi også en innebygd standvarsler, sier Engelhardt. Dette er et fantastisk verktøy når man er ute i marka og lurer på om hunden har tatt stand. Brukerne får også tilgang til både vanlig koordinatsystem, samt military grid reference system, som er et koordinatsystem mange elgjegere benytter. Det jobbes også med funksjonalitet som gjør at jaktlag kan spore mange hunder og brukere/jegere samtidig, samt mulighet for å få et varsel på telefonen når hunden får los.

RIMELIG LØSNING 

– Vi tar hundeeiere på alvor, og har utviklet en løsning som er rimelig. Vår sporingsbrikke koster under tusen kroner og gir deg en trygghet som er uvurderlig, sier Tom Bergseng, konstituert daglig leder i GPS Ping.

– I tillegg er den brukervennlig, rimelig i bruk og vi tilbyr norsk support. Når man mottar sporingsbrikken får man også tilgang til en nettportal hvor man kan følge hunden direkte fra en datamaskin eller et nettbrett. I tillegg er det en egen app både for iOS og Android-telefoner. Appen vil også gi informasjon om hvor hunden har vært, og ikke bare hvor den til enhver tid befinner seg. Slik får man enkelt oversikt over hvor hunden har beveget seg i en gitt periode.

– Det fins andre løsninger, men de er ofte kronglete å sette opp, og kartløsningene er ikke gode nok. Når vi analyserte tilgjengelig teknologi, fant vi det derfor nødvendig å utvikle hele plattformen selv fra grunnen av, fortsetter Bergseng, som også er en ivrig jeger.

FREMTIDEN

Selskapet, som også leverer løsninger til sporing av biler og utstyr så vel som sporingsteknologi for demente, har store planer for fremtiden.

– Vi mener våre produkter og løsninger er så gode at vi ønsker å gjøre sporing hverdagslig. Mulighetene er så mange at kun fantasien setter begrensningene, avslutter Bergseng.

Les mer om produktet på gpsping.no

Siste

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Les også

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Norsk hundevogn best i test

Hamax Pluto ble nylig kåret som «best i test»...

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing og kloring av dører mm. Frykten for å bli forlatt, er et helt vanlig adferdsproblem. Å...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk spets. Rasen hadde han skaffet seg fordi han begynte å dra på årene, og ønsket...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig rundt 5 –12 måneders alder, avhengig av rase og størrelse. Fra nå av ser du...