Leder

Kjære leser

25. januar 2016

 

Astri-1Vi har gjort et jafs inn i det nye året, og det har gått riktig så bra. Det er vel ulvedebatten som har preget hele januar. Roper man på ulven, får man svar. Debatten har vært både saklig og usaklig – det er sterke meninger på begge sider. Hund&Fritid tar ikke del i denne debatten, men registrerer at mange hundeeiere er bekymret for å møte på ulv. Burde det finnes en «ulvetelefon» – et sted man kan henvende seg til om man ferdes i ulvestrøk?

Jeg har så vidt klart å venne meg til tallet 2017. Det er noe rent over det å starte på et nytt år, og for oss som stadig jager etter noe nytt, så trigger det litt ekstra. Hva ønsker leserne? Hvem kommuniserer vi med? Hva ønsker hundefolket? Hva skjer på de sosiale medier? Er det noen vi ikke helt treffer? Mange spørsmål kan stilles, og nå lanserer vi
en nyhet: Utgavens instagramkonto. Vi ønsker å følge med og ta pulsen på denne verdenen. Vi ønsker å bli kjent med de mange følgerne, vi ønsker å ta del i dette samfunnet som er hot, vilt og fullt av likes. En fast spalte for instagrammere: I like it!

Det er virkelig ikke ofte jeg lar meg trigge av kreativitet, nyskaping og stå-på-vilje, men jammen måtte det noen sunnmøringer til. Les om Molli-sofaen fra Brattvåg utenfor Ålesund. En flott jentegjeng skaper en lekker hundeseng – Mollisengen – som både er tidsriktig og av høy kvalitet. Vi er så glade at det ikke står Made in China eller Made in
India på den, den er heimelaga i Brattvåg. Hurra for hunden Molli – hurra for Mollisofaen – og hurra for at det finnes guts nok i noen møringer som står på og får det til! Et hundemøbel i særklasse, og som er produsert på mørekysten. Ta vare på pengene her hjemme, og få det inn i skallen at outsourcing er ut.

Vi har latt oss sjarmere av rasen basenji denne gangen. En sjelden skjønnhet her hjemme, men den fortjener å stå på trykk. Les om den fantastiske rasen, og les om dens gemytt og karakter. Trening både for hund og eier står prentet inn i skallen på alle oss i Hund&Fritid. Vi er overbeviste om at det gjelder å holde seg aktiv, og ikke stivne i stolen. Vi tror ikke på at det bare er av verdi for bikkja å være i form: En hundeier i god form med en aktiv hund er et godt team.

Måtte 2017 bli et godt hundeår!

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: