Bygging av hundegård

hundegård
Erfaren mann: Willy Kristiansen har bygd disse gårdene i mange år, og vet hva som er smart og hva som er mindre smart.

Når man skal bygge en hundegård, er det mye man må tenke på. Willy Kristiansen har solgt hundegårder i mange år, og vet hva som må til for å få et godt resultat.

Hvis det er noen man skal prate med om bygging av hundegård, er det Willy Kristiansen fra Løken. Han driver KK Import, som selger hundegårdselementer, transportbur og diverse tilbehør. Han har kommet med en del tips og triks som er smarte å ta med seg når man skal bygge en hundegård. Følger man disse tipsene, er man nesten garantert å lage en god, sikker og tørr hundegård.

GODE FORBEREDELSER
Det er veldig viktig at man bruker tid på å planlegge byggingen av hundegården. Skal man få et resultat som man kan ha stående i år etter år, bør man bruke tid og penger på forberedelsene. Her kommer punktene Willy anbefaler at man bør følge:

  • Aller først bør du legge en fiberduk på bakken. Dette etter at man eventuelt har fjernet noe masse, om det er nødvendig. Fiberduken stopper gress fra å vokse opp i hundegården.
  • Deretter legger man en armeringsmatte, en slik som brukes når man støper gulv, oppå fiberduken. Man bør legge både fiberduk og armeringsmatte i hele hundegården. Dette hindrer hunden i å grave seg ut av hundegården.
  • Så bør man snekre en ramme av 2 x 8 toms (48 x 198 mm) impregnert plank, som settes på kant. Så monterer vi hundegårdelementene oppå den og skrur disse fast til planken, og monterer elementene sammen.
  • Til slutt fyller man opp med det ønskede underlaget. Vi anbefaler å bruke hagesingel, og ikke pukk. Grunnen til dette er at pukk blir veldig skarpt for labbene. Det som er fint med hagesingelen, er at det ikke er så farlig om hunden finner på å spise en stein. Disse er så små i størrelsen at de kommer ut igjen. Ved bruk av så lett drenerende masse, vil hundegården din alltid være tørr og ikke full av vanndammer.
hundegård
DITT BEHOV: Trenger man stor nok hundegård til flere hunder, kan man få det også. Alt kan tilrettelegges etter hva du trenger.

MASSE ERFARING
Man merker med en gang at Willy Kristiansen har god kunnskap på det han prater om. Dette er noe han har jobbet med i mange år, og tipsene hans kommer fra egne feil.
— Jeg syns det er bedre at folk i hvert fall kan lære av de feilene jeg har gjort opp igjennom årene. De trenger ikke gjøre det om igjen. Hvis de følger disse tipsene og legger et godt fundament for hundegårde lementene, så vil resultatet også bli så bra at det kan stå i mange år.

Det er viktig at man tilrettelegger hundegården etter sitt eget behov, og hva man har plass til. Hvis man ringer til KK Import kan man tilrettelegge alt etter hvilket behov man har, og dermed er man sikret et veldig godt resultat. Man kan velge mellom flere forskjellige hundegårdelementer, alt ettersom hva man ønsker.

 

Les mer i Hund&Fritid 2/2016

Siste

Hunter Oslo Barcode – Åpner lørdag 17. september

I disse tider, er det en spennende satsing som...

Hunden som har alt: Briard

Intelligens, hjerte og skjønnhet forent på fire bein, slik...

Innkalling

Innkalling er en viktig øvelse å kunne. Start med...

Godbittøying

Ved hjelp av tøying øker man smidigheten og bevegeligheten...

Les også

Hunter Oslo Barcode – Åpner lørdag 17. september

I disse tider, er det en spennende satsing som...

Hunden som har alt: Briard

Intelligens, hjerte og skjønnhet forent på fire bein, slik...

Innkalling

Innkalling er en viktig øvelse å kunne. Start med...

Godbittøying

Ved hjelp av tøying øker man smidigheten og bevegeligheten...

Forbered deg til jakta

Høst betyr jakt for mange, og for at hund...

Hunter Oslo Barcode – Åpner lørdag 17. september

I disse tider, er det en spennende satsing som daglig leder Toril Stokke gjør. Hunter Oslo Barcode holder til i Dronning Eufemiasgate 38 i...

Hunden som har alt: Briard

Intelligens, hjerte og skjønnhet forent på fire bein, slik beskrives den franske gjeterhunden briard. Briard, eller chien berger de brie, kommer fra Frankrike og kalles...

Innkalling

Innkalling er en viktig øvelse å kunne. Start med denne treningen tidlig i valpealder, og vær konsekvent med dette videre. Tenk på: Det går fint...