Utstilling – Hvor begynner man?

utstillingNår man får sin vesle valp inn i huset, er det noen som kanskje tenker at de vil prøve å stille den ut en gang, men ikke vet hva de skal gjøre. Les videre for å få gode treningstips, slik at hunden din blir klar til utstillingsringen.

Mange reiser kanskje på utstilling før man bestemmer seg for hvilken rase man ønsker seg. Her får man se vakre hunder som blir vist frem på best mulig måte, for å overbevise dommeren om at deres hund er den peneste. Hvis man selv ønsker å prøve seg på dette, er det smart å trene på noen enkle øvelser for å gjøre hunden sin vant til dette.

HVA SKAL MAN TRENE PÅ?
Det finnes mye man bør trene på for å få en hund som vet nøyaktig hva den skal gjøre i en utstillingsring, og ikke minst hva man selv må lære for å kunne stille ut hunden sin på best mulig måte. Det kan da være smart å ta kontakt med noen som kan lære dere hvordan man gjør dette på beste måte. Det finnes flere kurs man kan melde seg på hvor man kan finpusse på det å bli stilt ut, men før du kommer så langt er det noen grunnleggende ting man bør kunne. Noe av det viktigste du kan trene på er å gjøre hunden din trygg nok til å bli håndtert av andre. Det å bli stilt ut vil si at det kommer en dommer som kjenner over hele hunden din, og som skal inn å sjekke tenner. Har du da en hund som er skeptisk til dette, vil du få problemer med å stille ut hunden din. Noe av det smarteste du gjør er å la andre mennesker, som har peiling på hund, håndtere hunden din, sjekke tenner og labbene, for så å belønne masse. Hvis hunden din blir vant til at det å bli håndtert av andre mennesker er lik masse kos og belønning, sparer du deg for mye trøbbel senere. Dette vil forøvrig også veterinæren din takke deg for, da det gjør jobben hans enklere også.


ER DET IKKE BARE Å LØPE I EN SIRKEL?

For nye hundeeiere kan det nok virke slik, men det ligger mye trening, kunnskap og erfaring bak dette. Man skal passe på å holde en jevn fart slik at hunden traver ved siden av deg, og hvor fort dette er må man bare teste seg frem til. Man må også passe på å holde avstand til hundene foran, og man skal vise frem hunden sin på best mulig måte, også når man løper. Her bør man fra tidlig av være vant med å løpe rundt med hunden, slik at du selv vet hva som skal til for at den skal strekke seg ut, og løpe i trav.

Les mer i Hund&Fritid 6/2016

Siste

Er du trøtt?

Hvor kult er det ikke hvis hunden din svarer...

Plagsom kennelhoste

Kennelhoste har mange av symptomene som forkjølelse hos oss...

Hund og kulde

Kulde er vi vant med i Norge, og mange...

Syk, eller bare gammel?

Når hunder blir gamle, kan de endre atferd. Noen...

Les også

Er du trøtt?

Hvor kult er det ikke hvis hunden din svarer...

Plagsom kennelhoste

Kennelhoste har mange av symptomene som forkjølelse hos oss...

Hund og kulde

Kulde er vi vant med i Norge, og mange...

Syk, eller bare gammel?

Når hunder blir gamle, kan de endre atferd. Noen...

Valp – Når kan vi starte treningen?

Når kan valpen bli med på sykkeltur? Når kan...

Er du trøtt?

Hvor kult er det ikke hvis hunden din svarer deg med et gjesp hvis du spør om dette? Les videre for å se hvordan...

Plagsom kennelhoste

Kennelhoste har mange av symptomene som forkjølelse hos oss mennesker. Den er svært smittsom, og meget plagsom. Det er ikke bare vi mennesker som sliter...

Hund og kulde

Kulde er vi vant med i Norge, og mange av oss elsker det, og trives ute. Hunder er ulike, og har ulik pels, og...