Leder

God høstmorgen

15. oktober 2020

 

I skrivende stund er klokken 05.46 en litt klar tirsdag. Å skrive leder i dette bladet, er ikke vanskelig. Jeg kan ikke få rost mine faste journalister godt nok, Rikke og Therese, grafikeren min Elisabeth som vet hvordan man lager et leservennlig og estetisk blad, og nordlendingen og språkvasker Remi, som pynter på språket, og vet hvor man legger «pepperkornene» og punktumene. Vi har også faste veterinærer som ser verdien å formidle viktig informasjon til hundeeiere, og noen andre frilansere og hundetrenere vi drodler med. Takk til dere alle, dere beriker bladet – og tar knekken på myten om at alt skjer på nett.

Takk også til dere mange lesere og oppdrettere, som vi har et nært forhold til.

Vi tar denne gangen turen til vakre Siljan i Telemark. Der besøker vi kennel Lillevolden og de dedikerte oppdretterne Liz Aina og Terje. En lykkelig flokk, og hundene bærer preg av stor skjønnhet, og en aktiv livsstil. Men bak slike skjønnheter ligger nitidig arbeid. Hund&Fritid lar seg imponere av slike oppdrettere og slike flotte hunder.

Hundetrener og fast skribent Carola Brusevold tar for seg stadiet fra valp til unghund. Alle vet at allerede fra valpestadiet må det preging til. Så har man gjort et godt forarbeid, så fortsetter man med rammer, grensesetting, gode vaner og faste rutiner. Mange av oss har hatt en tenåring i hus, og man vet at hormonene bobler. I denne perioden er man både nysgjerrig på livet og svært aktiv.

Treningstips og helse er godt leste saker i Hund&Fritid. Denne gang tar en kapasitet, veterinær og dermatolog Babette Baddaky Taugbøl, for seg våteksem eller «hot spot», som det også kalles. En plagsom og væskende tilstand. Babette gir deg utfyllende info.

Vi har latt oss begeistre av tvillingsøstrene Aina Fatland Røine og Line Fatland Frøystad og deres nye verden. Disse damene har sparket bra fra seg innen konkurranselydighet, og også vært norgesmestere hele 6 år på rad. Nå er de på Tik Tok og Instagram med morsomme bilder og førsteklasses trening. De har mange følgere, og i redaksjonen har vi latt oss begeistre av moderne og modig tilnærming til temaet hundetrening. Hund skal jo være gøy! Og slik er det – hund er masse arbeid og mye gøy!

Noe som ikke er gøy er denne koronaen. Jeg kjenner at jeg får mord i blikket når jeg tenker på dette viruset. Men jakta på dette lille uhyret fortsetter. Håper de lærde og utviklere av vaksinen snart er i mål! Og at vi kan drømme om et rent 2021!

God høst….og ikke gi opp!

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: