Leder

Kjære leser

2. april 2020

 

Det er en glede for oss at vi også har fått mange nye lesere i Sverige. Og at man til tider har vært utsolgt i en storby som Gøteborg, gjør at vi ikke lenger lider av diagnosen tunellsug.

Våren er også tiden for å jage på, og vi føler oss «fit for fight». Det har vært et interessant fenomen, at et hundeprogram hos NRK har skapt et massivt engasjement i vårt land, som har tatt oss helt tilnærmet mot bristepunktet. Programserien «Fra bølle til bestevenn» har klart det.

Hundetrener Maren Teien Rørvik har måtte tåle relativt sterk kritikk om sine metodevalg i hundetreningen i dette programmet. I et eksklusivt intervju svarer Maren på dette til Hund&Fritid, og i disse dager gleder hun seg mer til nytt liv og babylykke, og lar alt det negative stilne.


Vi i Hund&Fritid elsker gammel historie, og den islandske fårehunden tar oss med tilbake til sagatiden, som kjennetegnet en hardfør tid – slik er også denne mellomstore hunden, den er både hardfør og smidig, og dens hale er sjarmerende ringlete. Å samle sauer er den ekspert på, og det kan den.


At vi i Norge og Skandinavia lever et aktivt liv med våre hunder, er sant. I denne utgaven har vi fått masse flotte bilder av vinterglade hunder og et aktivt uteliv. Dette digger vi, og det beviser at vi har en høy moral på å komme oss ut, uansett årstid og uansett vær. Tommelen opp for hundefolket!


I disse virustider tar vi for oss en av tre kjernevaksiner for hund. Og vår samarbeidende veterinær Monica Heggelund tar for seg parvoviruset i dette nummeret. Helsesidene våre er godt mottatt, og å følge anbefalt vaksineringsprogram anbefales.

Møt også Kennel Huldremyra, som lever aktivt med både baby og deres vorstehhund. Solveig, som er veterinær, synes ikke en baby er noen hindring for å leve et aktivt hunde og babyliv. En slik innstilling digger vi, og om litt kommer våren for fullt. Det er all grunn til å glede seg til glade påskedager!


Påskehilsen fra
Team Hund&Fritid

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: