Leder

Leder

12. november 2020

 

Vi skriver straks november. Det er for mange en tung høstmåned, men vi er bare et steinkast unna desember, og plutselig ser vi slutten på et underlig år og går mot nye, optimistiske tider.

Ingen her hos oss er syke, men så er de som jobber i teamet vårt en særegen gjeng, som trives mye i «bushen», og i ensomhet på jakt etter de gode historiene.

I denne verdenen hvor alle tror at alt skal foregå på nett, så opplever vi at Hund&Fritid har fått en økt interesse og en sterkere tro på at vi ikke «skylles ut med badevannet» på lang tid.

Kanskje er vi ganske lik rasen vår i denne utgaven: West highland white terrier. En livlig og arbeidsom hund. Den er liten, aktiv og hardfør, med stor selvsikkerhet og med et frekt utseende.

Slik ønsker også Hund&Fritid å være… Men i tillegg er vi også våken, glad, modig og ikke minst vennlige.

Så har vi fått en ny dame med på laget. Mange hundefolk kjenner nok til Gro Saugerud. Denne dama, som nå driver Drammen hundepark, er helt rå. Hun har levd tett på ulven, gaupa og tett på hunden i hele sitt liv. Hun tenker helhet når hun trener hund. Gro stiller også noen kritiske spørsmål: Hvorfor vil vi ha hund? Hvilke behov dekkes, hvilken rolle og bruksområder har vi tildelt den? Fra at den tidligere ofte var arbeidshund, har den for mange i dag blitt selskapshund. Men driftene og genene sitter fremdeles i rasen….

En som også har lang fartstid som trener og coach, er Carola Brusevold. I dette nummeret skriver hun om shaping, eller forming. Det å gi positiv respons på hvert lille element av atferd en ønsker.

Bladet er ellers fullstappet av lesbart og tyggbart stoff. Gled dere sammen med oss, vi er her for dere!

Tenk positivt! Kom deg ut, og logre, logre deg gjennom den mørkeste måneden – svart november!

Logrende hilsen fra,

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: