Leder

Leder

10. desember 2020

 

I år har vi fått kjenne på mange trusler vi ikke rår over. Vi har kjent på usikkerhet, angst og uro. Alle har hørt om svartedauden, den var for lenge iden, og svineinfluensa, den gikk fort over.


I denne perioden vet vi at hundene våre og vår nærmeste flokk har betydd ekstra mye. Selv har jeg følt meg som Jostedalsrypa, som nærmest har stukket av når jeg har møtt folk – men dette har jeg ikke vært alene om. Noen fordeler har det vært, man får testet seg psykisk, jeg har aldri trent og vært så aktiv i hele mitt liv, og jeg har hele tiden tenkt positivt!


Men lite viktig er det med mitt simple liv. Vi vet at ensomheten har aldri vært større. Den kan kjennes som et massivt monster, når den går over tid. Vi mennesker er flokkdyr, og det å droppe daglige kafébesøk, kino, teater og shopping og kanskje måtte være i karantene, eller være smittet, og å holde ut kan være vanskelig.


Norge har aldri hatt større behov for besøk enn nå, skriver Rikke, og dette gjelder nok også Sverige og våre naboland, hele Europa, og hele verden. Røde Kors Besøksvenn tilbyr en-til-en-besøk hjemme og på institusjon med
hund. Dette prosjektet støtter Zoo-kjeden Musti. At også næringslivet og bransjen støtter opp under denne dugnaden med ressurser, er ikke helt vanlig her hjemme. Hund&Fritid løfter opp begge armene, fyller sitt glass og håper at flere følger etter! Dette skal dere ha honnør for, Musti! At man ikke bare i denne verden tenker penger og profitt, men ser at det også finnes andre behov i mennesket!


Vi har så mye spennende lesing denne gangen, at det er vanskelig å utheve noe. Vi kjører noen glade treningssaker og tips om både vinteraktiviteter med hund og trening nå før jul. Å bruke kroppen, få løst opp og gjøre noe med stressnivået er bra for oss alle.


November har hatt milde dager, og nærmest streifet over oss som en fønvind. Kuldegradene kom aldri, og det resulterte i mye uteaktivitet blant hundefolk, og en kortere vinter. Rett sør for Trondheim i en deilig kårbolig møter vi et samboerpar med oppdrett av hvit gjeterhund. Disse hundene
bor og får trent i rette omgivelser, og gjør det som er deres iboende egenskaper. Flotte hunder, gode gener og hundefolk som vet hva de vektlegger er bra for fremtiden!


Vi i Hund&Fritid tok en beslutning under pandemien: jobbe hardere, mer dedikert og komme oss gjennom dette. Ingen mediestøtte, og våre annonsører og abonnenter er trofaste. Slik vil også 2021 bli. Likevel blir vi logrende glade med et nytt abonnement, en ny annonsør. Gi Hund&Fritid i julegave, vi vet det leses mer i disse dager!


Det er håp i hengende snøre, heter det. Stå han av, folkens! Om litt er vaksinen her, da blir det mye bedre!

Gode ønsker til dere alle, og en gledelig jul – og et år med minst mulig virus!

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: