Ukategorisert

Kjære leser

7. januar 2020

 

Jeg ble glad inni hjertet mitt da jeg leste dette jule- og nyttårsbladet. Håper du får den samme følelsen, for her får du en god blanding av alt hva et hundeliv innebærer.

Vi møter folk fra hele vårt land som er aktive med sine hunder – og gjerne aktive over
gjennomsnittet.

Noen har valgt å leve midt i eventyrskogen, og trives best med hunder og dyr på gården. Slik bor Mette og Marius på Drolsum i Buskerud. Vi tenker at det er ro og idyll som vil prege gården Syversbråten når duften av jul, harmoni, nysnø og fornøyde dyr og mennesker ringer julen inn.

Jeg blir også myk i sjela når jeg leser om Trine og Tore, som satser på hund og er nyinnflyttere til Øvre Krødsherad.

Som vår journalist skriver, de har hund til enhver anledning. De gjør mer ut av hund enn de fleste. Her tenker man innovativt på bygda, og har det som næring med både hundepensjonat og fuglehundtrening. Det er positiv innlæring som er deres filosofi, og positivitet har sine ringvirkninger og avler vekst.

Det er med forventning vi om litt ringer julen inn. Men la oss få ned forbruk og sløsing til jul. Vi kommer med noen tips om hvordan man kan minimere innkjøp, og husk at de beste julegavene lager du selv. Bikkja er fornøyd når den får en lang gåtur, eller må finne sine hjemmelagde godbiter, og husk at det er en gave også for deg å få en ekstra runde i den hektiske juletid.

Selv har jeg med årene blitt mer enkel i hodet. Jeg er realistisk, og minimerer alt. Mitt juleønske er en klar stjernehimmel, puddersnø, fred på jorden og en glad familie.

Min datters hund får tørket reinsdyrhjerte til jul – den svarte elghunden Birk vil elske dette, slik samene har gitt godbiter til sine hunder gjennom generasjoner.

I denne utgaven har vi masse treningstips. Dette er perfekte aktiviteter gjennom høytiden. Og ta nå bilder, de beste tipsene får du av vår eminente fotograf Therese.

Hun kjenner både hunden og naturen. Del gjerne dine bilder med oss, da vil vi logre oss inn i 2020.

På nyttårsaften spiser familien alltid ryper. Dette har min familie gjort gjennom generasjoner. Følg rypejakta i Finnmark gjennom vår journalist Thereses øyne. Hun lever «close to the nature», og tar tempen på det aktive hundeliv.

Team Hund&Fritid ønsker dere alle en vakker jul, og en flott nyttårshelg!

Jule og nyttårshilsen fra,

Asti Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: