Ukategorisert

Kjære leser

3. juni 2020

 Tenk at et virus kan skape så mye kaos i en hel verden. Plutselig ble optimismen, drømmene våre og vårt vanlige liv satt på vent, og redsel og regler om håndvask, distansering og isolering, forbud, avlysning, nedlegging med mer var virkelighet.

Også NKK, en viktig organisasjon for oss hundeeiere, fikk møte virkeligheten i hva dette «virustrollet» skapte. I skrivende stund vet vi ikke om de greier seg økonomisk, men at de er i en svært alvorlig situasjon er et faktum.

Denne usynlige mikroorganismen, som ikke selv er i stand til å formere seg uten å bruke celler fra andre, enten andre dyr, planter eller mennesker, har «filleristet» og skapt kaos og tragedier i hele vår verden. Pandemi har vært et fremmedord for mange, helt inntil nå. Måtte den forsvinne fra vår verden, og aldri vise seg igjen.

Vi i Hund&Fritid føler med alle de som driver aktivt med hund. Hundefolket, som vi vet elsker å samles og å være aktive med sine hunder, må finne på nye måter å trene og jobbe med hund. Men, mye av det sosiale er borte.

I denne utgaven får dere mye treningstips og godt lesestoff. Er all sosialisering bra for din valp eller hund? Vår journalist Therese har laget en breddesak på temaet. Det vi vet er at ulike raser har forskjellige måter å leke på. Dette må vi tenke på når vi velger «venner». Kanskje må man skaffe seg faste hundevenner? For valpen er det av verdi å ha trygge rollefigurer.


Vi lytter til våre lesere, og tar for oss noe mange sliter med, nemlig passeringstrening. I denne utgaven tar vi for oss dette problemet, og gir dere ulike treningsverktøy. Både i denne og neste utgave tar vi for oss valpen. Hva bør vi tenke på når vi skaffer oss valp?

Hvilken oppdretter velger vi? Pregningsperioden, også etter 12 uker. Dyktige oppdrettere vet at i et valpekull er det ulikheter, og dette må det tas hensyn til. Så for dere med ny valp, eller valper – gjør et grundig forarbeide før dere kjøper valp. Det er både mange feller, men også veldig mye nyttig å gjøre seg kjent med. Gled dere med valpen!

Alle vi i Hund&Fritid gleder oss over at så langt har ikke denne «snylteren» koronaviruset tatt knekken på oss. Vi opplever optimisme på at det kommer til å bli bra. Men helsemyndigheter har også ansvar for å lære oss og forberede oss på hva en pandemier innebærer. Nå har vi kjent på det, nesten nøyaktig 100 år siden spanskesyken (1918-1920) herjet over vår verden.

Dette skal gå bra! Nyt våren, og ta vare på deg selv og flokken!

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: