Ukategorisert

Kjære leser

26. august 2020

 

Sommeren 2020 ble meget spesiell. Hundeverdenen, det sosiale og utstillinger stoppet helt opp. Vi måtte gå i «være på vakt»-modus, og huske å vaske hendene og holde avstand.


Det har ikke vært et enkelt liv for noen av oss.

Selv har jeg vært i fjellheimen. Øst-Telemark og Sunnmøre ble mine destinasjoner. Og så har jeg sittet milevis på sykkelsetet, og hentet inn kilovis med bær og sopp. Nyttig og bra trening, er tankegangen til en enkel realist.


Vi må fremdeles «stå han av» fremover, og holde hodet høyt hevet. Høstens høydepunkt «Dogs4All» er i det fjerne, og alle andre store arrangementer også.


Er det noe positivt som kommer ut av denne krisen? Ja, vi må tenke annerledes, stoppe litt opp i livene våre. Ikke bare jage på med full rulle, fart, spenning og sydenturer. Det jeg vet, er at hundene våre har kommet godt ut av dette. De har sluppet å bli plassert ukesvis på hundepensjonat. De har vært med familien og sin egen flokk. Helt topp, sett fra en hunds øyne.


Vi ser at det leses mer, og for oss som driver et hundeblad så logrer vi litt ekstra. Mer innetid, og mer lesetid. Vi har så mye hundestoff at vi nesten ikke får plass til alt i hver utgave. Stend videregående skole skulle kommet i forrige nummer. Aktive ungdommer som satser på hund, og som etablerte en ungdomsbedrift i Bergen. I denne utgaven blir vi kjent med grenen bruks innen hundesport. Stovner Hundeklubb vet å sparke fra seg, og min venn Ivar Nielsen forteller om både vinnerskallene hos Stovner og bredden ved bruks.


Så møter vi unghunden Raya, og eieren Rolf Bjørnar. Raya ble sendt på havet i stort fart, og Rolf Bjørnar så at alt raste av gårde, både hunden, barndomshjemmet og alt han var glad i. Men Raya kjempet for å leve mellom buldrende jordmasser – englevakt kaller man det. En koselig happy ending i all elendighet og pandemiprat i våre dager.


Så møter vi Anton igjen – hele Norges favoritt. Nå også Gullruten-nominert, men det tar Anton med knusende ro.

Kos dere med bladet. Husk at vi er her for dere.

Til våre abonnerende: HUSK Å SENDE INN DIN E-POSTADRESSE TIL OSS. Skriv ditt navn, adresse og telefonnummer i e-posten, samt kundenummer (står bakerst på bladet ditt). Send til regnskap@lauco.no. Du vil fra nå av motta faktura på e-post. Dette på grunn av postens vanvittige priser.

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: