Leder

Leder

12. februar 2021

 

Vi glemmer 2020 og dets utfordringer, og ønsker oss et godt nytt hundeår!

Meldinger fra hundefolket er at de har savnet både utstillinger og fullskala-trening. Likevel ser vi at hunden har gitt mange gleder i disse svært vanskelige tider, og vi tenker på de som har mistet sine kjære, både her hjemme, i
Sverige og resten av verden. Vi har tatt del i en brutal utfordring, men snart kan vi leve normalt igjen.
Her hjemme fikk vi enda en tragedie på slutten av året. Kvikkleireras på Gjerdrum, der 10 mennesker mistet livet. Hund&Fritid kan ikke få takket nok de spesialtrente hundene fra politiet, og deres førere. Det var mange farlige faser under redningsarbeidet, og både politiet og USAR-teamet (Urban search and rescue-teamet) gjorde en profesjonell jobb.

Hundefører og meget erfarne politimann Sigvald Jenssen sammen med den belgiske fårehunden Pluto (9), vet hva som gjelder under sporing og søk.

Hundens markeringer gjør arbeidet mer effektivt, og man kan frigjøre og effektivisere ressurser i søksarbeidet.

22 godkjente politihundeekvipasjer er godkjent i Norge, og alle er stasjonert i Oslo. Dette gjelder USAR-godkjente hunder.

Takk til alle dere som deltok i redningen! Dere utfører sammen med hundene en samfunnsmessig meget viktig oppgave.

I denne utgaven har vi tatt for oss vintertur med pulk. Hund&Fritid har en flink journalist/fotograf, som langt i fra er skvetten. Hun lever livet, og er mye i villmarka. Hun lever tett på naturen, hundene og seg selv. Hennes beste venn er vidda og det gode livet. Hun vet at godt utstyr er viktig. Det gjelder både til seg selv og hundene.

Du får en god innføring i hvordan bruke pulk. Vinterlandskapet og puddersnø gir ro i sjela. Lær deg de viktige kommandoene ved bruk av pulk og ski. Lær deg riktig feste av draget, og test snørekjøring. Vinterlykke og milevis med løyper – perfekt for deg, din helse og hundens helse og mestring – REN LYKKE!

Stadig flere klubber opplever at man sliter med rekruttering av unge. Hund&Fritid vet om en klubb som alltid ligger i forkant av slike problemstillinger: Stovner Hundeklubb i Oslo hevder seg både nasjonalt og internasjonalt. I denne utgaven møter vi flinke agilityjenter som elsker å trene med sine hunder, og de føler både at det er gøy og lærerikt
å trene på nye momenter.

Hold ut folkens! Nå går vi mot lysere tider. Finn på kreative måter å trene og aktivisere deg på og med. Søk trøst hos hunden, den svikter deg aldri!

Vi ønsker dere fine solfylte vinterdager!

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: