Leder

Leder

6. april 2021

 

Det er håp i hengende snøre, heter det. Vår statsminister Erna snakker om en bakketopp til, men kanskje burde hun heller lære seg noen enkle kommandoer, være konsekvent og være mer tydelig.

Denne banditten av et virus har skapt mye elendighet og ensomhet. Midt oppi dette har vi en venn, og en vinner – hunden. Flere har skaffet seg hund, flere har hatt hjemmekontor og vært med hunden, og hunden har betydd enormt under denne krisen.

Kjære, snille hundene våre: Dere er alt! En smask, en lang gåtur og en logrende hale. Selv har jeg også kjent på frykten. Og hvem er frykten? Jo, det er redselen for å dø. Kanskje ikke vaksinen kommer til meg før viruset angriper …? Vi lar pandemien ligge – folkens, det er vår nå, valpetid, utetid, påske og varmere og lysere dager. La oss glede oss nå!

Det har blitt mye innetid. I dette nummeret har vi masse treningstips, og det er ingen grunn til å bli sittende. En sak som engasjerer meg mye, er trening og helse. I dette nummeret tar vi for oss agilityutøverens form. Finske Rosa-Maria er opptatt av kroppskontroll, og at ikke bare hundens form er på topp. Vi får tips om en mengde gode treningstips, og hvorfor det er viktig med riktig løpsteknikk.

I Sverige kom det en lov i 2008 om at hunder ikke skal være mer enn 6 timer alene hjemme. Hunder er som vi vet flokkdyr, og en vanlig arbeidsdag er 8 timer. Å være alene hjemme så lenge er ikke bra. Hvor lenge skal en hund være alene hjemme? Dette er viktig å tenke på når vi skaffer oss en hund.

I vår travle hverdag blir det både 8 timer+ kjøring til fritidsaktiviteter på kvelden og pluss og pluss. Her må vi hundeeiere bli flinkere til å skaffe barnepass eller hundelufter, og ta på oss det ansvaret det er med å ha en hund. Vi vil ikke ha rastløse hunder, eller utagerende hunder. Hunder
vil bruke kroppen sin, være aktive – akkurat som du og jeg.

Om litt er vi mindre sårbare, og lengselen etter et sprøytestikk har jeg aldri kjent på før.

Men kjære lesere i Norge og Sverige: Nu kör vi!

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: