Leder

Leder

8. september 2021

 

Vi har vinket farvel til sommeren, og september ønskes velkommen. En fantastisk sommer er over, og pandemi-elendigheten legger vi gradvis bak oss. Nå gjelder det å se fremover!

Selv er jeg et høstbarn, og elsker den klare luften. Man kan jage rundt og sanke av høstens goder.

Å bruke kroppen har vi hatt som pri en i Hund&Fritid gjennom alle år. To som har tatt den utfordringen, er et par tøffe damer, Cathrine og Camilla, som i sommer har krysset Norge på tvers med hundene sine. Les om deres 120 kilometer lange tur fra Stjørdal til svenskegrensa ved Tydal. Den svarte norske elghunden Birk freste da den været bjørn, og det var nok av spor
etter den gjennom hele turen.

Så blir vi glade av å få leserbrev fra Svalbardtur, og en deilig kjærlighetshistorie dukker frem. Victoria på 13 år forelsker seg i huskyen Kai, og det ender med at den kommer hjem til henne og hennes hundeglade familie.

Alle elsker laks, men de fleste hater pukkellaksen. Den har blitt en pest og en plage i mange norske elver nordpå. Det man kanskje ikke vet, at den er ypperlig hundemat, og proppfull av det gode fra havet. Men det er vel slik med oss mennesker – vi tenner på utseende, form og farge, og når vi i tillegg er vant med norsk villaks… ja, da ber vi pukkellaksen i gytedrakt reise et visst sted. Men tenk deg om to ganger. Alt det gode fra havet er bærekraftig og kortreist. Denne gangen lar vi dere også bli ytterligere kjent med Fish4Dogs. Fantastiske produkter som har ekspandert enormt blant hundefolk. Flere har blitt bevisst viktigheten av omega-3-fettsyrer, det naturlige fiskeproteinet og som er helt kornfritt. Ikke rart at dette har blitt digg og populært når du tenker hundehelse.

Nå er det jakttid. Enten du jakter på elg, hjort, rådyr eller annet vilt, så tenker jeg det kribler i kroppen til både jeger og hund. Denne gangen presenterer vi korthåret vorstehhund, en elegant og edel tysker, som både er stødig og sterk. Jeg vet ikke om noe så grasiøst som denne rasen under jakt.

Gled dere også over saken om kreativ lydighet. Man hører nærmest musikken, bevegelsene og gleden hos ekvipasjene. Mange kule innslag, og et høyt kunstnerisk nivå.

Håper dere får en super høst, og deilige jaktdager!

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: