Leder

Leder

14. desember 2021

 

Det er tidlig morgen. Har så vidt fått en varm kaffekopp, og rett rundt hjørnet har vi julen, et nytt år og mye uro i verden for øvrig.

Håper dere vil kose dere med det blanke julebladet. Har prøvd å lage det ekstra skinnende, for det er mitt siste blad. Jeg har drevet Hund&Fritid siden 2007, og tro meg – Det har vært lykkelige år! Jeg har blitt kjent med aktive og reale hundefolk, som vet å sette bikkja først, og ofre timer på stell og stimuli. Jeg er imponert over «Hunde-Norge», men også være naboland.
Jeg har valgt å være forside-pike denne gang. Min elskede hund, som nå bare finnes inne i mitt hjerte er med. Hans navn var Storm, og da han døde, så måtte jeg tre dager til fjells, helt alene. Sånn er det når man har kjærlighet til disse dyrene, de betyr mye for oss.

Rasen denne gang, er også dachshunden. En liten allrounder, som jeg også sammenligner meg selv med. Kort i beina, men gir seg aldri. Skulle så gjerne ha servert dere alle raser, for der er mange som jeg virkelig har forelsket meg i.

Jeg gleder meg til julen, da får jeg kjenne lukten av valp igjen. Datteren min Camilla henter en ny sort elghund hjem. Brakar heter han, og han skal få all den ubrukte kjærligheten fra familien som finnes. Å få hjem en liten nysgjerrig og lubben valp, det er en stor familielykke, som jeg vet mine barnebarn vil digge.

Det er en tid for alt heter det! Jeg skal fremdeles jobbe med flere andre blader, men jeg skal ikke lenger sloss i en verden med store endringer, og hvor mye skjer på skjermen, og med stadig nye digitale plattformer.

Deadline er et spøkelse, som er greit å kvitte seg med. Vi ble aldri venner, og vi balanserte hele tiden på knivseggen. Jeg har hatt utrolig mange flinke folk med meg gjennom årene, og den siste som lager stjerner på bladet, er min fantastiske grafiker Elisabeth.

Under pandemien har vi kjempet, og det uten støtte fra det offentlige. Men nå vet vi, at bladbransjen snart er historie, portoen stiger inn i himmelen, papirpriser/trevirke stiger – og den vesle logrende «Hund&Fritid» har sett
sine fine dager.

Takk til våre trofaste lesere, takk til de annonsører som har sett verdien av vår kvalitet og innsats, takk til alle dere som har kost dere med bladet, og hatt tro på oss gjennom årene!

I år blir det hummer og champagne til nyttår! Jeg skal se inn i stjernehimmelen, tenke på hvor heldig jeg er som har fått være så nær hunden og hundefolkene. Det kan jeg fint leve med!

Ha en strålende jul, og ta vare på hunden og din egen flokk!

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig Redaktør

Annonser: