Ukategorisert

Leder

4. juni 2021

 

Vi er inne i en god tid. Det er sommer, folkens! Sommer betyr mye utetid og reising i vårt eget hjemland i år. La oss glede oss nå, og legge et mørkt teppe over tiden fra mars 2020 og frem til nå.

Både Norge, Sverige og Europa er godt i gang med å kunne leve igjen.

– Nu kör vi, som svenskene sier.

Ikke la oss deppe over at vi ikke kommer til Syden akkurat nå. Hundene logrer i år. De blir ikke på kennel, men skal kanskje på telttur, fjellvandring, toppturer mm. Mulighetene er mange, og dere, turer i ulent terreng gjør godt for både deg og kroppen. Hundens muskulatur styrkes, og å stresse ned i stillhet i fjellet og sovne til en vakker stjernehimmel, og en morgenstund med et smellkyss fra din elskede hund og nykokt kaffe.. er det ikke dette vi kaller å leve?

La hunden gjerne bære sin egen kløv. Kjøp en god kløv, og les tipsene journalist Therese kommer med i bladet. Kløvtrening styrker hundens skulder-, bryst og overarmsmuskulatur. Hvor mye kan en hund bære i kløven? Hvordan pakke kløven? Vi gir deg svarene.

Jeg koste meg på terrassen da jeg leste om Synnøve Solum, som trener lydighet med en alternativ rase. Det morsomme er at det funker fint, men Synnøve har funnet sine egne treningsmetoder. Og gårdshunden hennes responderer med kvikk håndtering, og lærer veldig raskt. Når jeg leser slike saker, tenker jeg hvor viktig og gøyalt det er med hund.

Jeg liker å ha på timeplanen min at vi ikke må glemme de sjeldne rasene våre. I denne utgaven blir dere kjent med en terrier, og dens hele navn er irish glen of imaal terrier. En virkelig gøyal og sjelden hund. Den er liten, aktiv, rask, uredd og modig. Man behøver ikke være stor, for å være størst. Det er denne krabaten et godt bevis på.

Vi i Hund&Fritid har tenkt mye på dere hundefolk, og i denne svært spesielle perioden ser vi at mange kjøper seg valp. Det er veldig hyggelig, men pass dere for useriøse annonser ved kjøp av valp. Nå går vi også mot lysere tider for mindre utstillinger og aktiviteter.

Team Hund&Fritid skal nyte hver solstråle, glede oss over hver nye lille valp, og enhver logrende hale.

Vi høres – NYT SMAKEN AV SOMMER!

Astri Solheim Eikaas
Ansvarlig redaktør

Annonser: