Gode ullprodukter – Bli kjent med egenskapene til ull

CANELANA er et norsk varemerke som tilbyr gode og funsjonelle produkter i ull til både hunder og folk. Produktene er designet i Norge, og produsert i Polen. Vårt fokus er dyrevelferd, kvalitet, komfort og bærekraft.

Annonsørinnhold fra Canelana

Merinoull er et 100% naturfiber som kommer fra merinosauen, en egen rase sau. Merinoen er en tilpasningsdyktig sau, som er i stand til å overleve i ekstreme omgivelser med varme somre og kalde vintre, fordi den unike og fantastiske ulla puster om sommeren og isolerer om vinteren.

To søte lam pakket inn i dekke fra Canelana

Merinoull er kjent som den fineste og mykeste ullkvalitet. Den luftige strukturen gjør at den isolerer både mot kulde og varme, og sørger for jevn kroppstemperatur. Mange av våre produkter er laget av merino ullfleece, hvor ullfibrene er festet til et tynt tekstil (mesh). Dette gir en rekke fordeler ved at ullmaterialet enkelt kan brukes til en rekke produkter og klesplagg, og de beholder form og fasong gjennom bruk og vask. Merinoull er lett å holde ren. Ull er ikke statisk og tiltrekker seg derfor ikke støvpartikler. Videre har ull egenskaper som gjør at smuss ikke så lett trenger inn i materialet. Ull blir rent ved bare 30°C.

Merinoullens egenskaper:

Naturlig

Merinoull er et naturlig materiale, som kommer fra merinosauen. Den er kjent for sin myke kvalitetsull.

Merinoull er et naturlig materiale. Ulla holder godt på kroppsvarmen, og føles  mykt mot kroppen.

Pannebånd i myk italiensk merinoull

Spenstig

Merinoull består av elastiske elementer som gjør at den ”spretter tilbake” når man fjerne belastningen.

Fuktabsorberende

Molekylene som ullfibrene består av er elektrisk ladede slik at de tiltrekker seg vannmolekylene. Dette gir en unik transport av fuktighet som etterlater huden tørr og varm. Et materiale som polyester fleece har ingen slik elektrisk lading, noe som gjør at vanndråpene blir liggende utenpå materialet og i kontakt med huden.

Puster

Merinoull puster. Det vil si at den raskt tilpasser seg endrede temperaturforhold. Samtidig er Merinoull isolerende og varmt.

Grimsbujakka er en av Canelanas bestselgere! Herlig varm og lun jakke i meget tykk merinoull. 

Lettstelt

Merinoull gir produkter som er enkle å ta vare på. De kan vaskes for hånd eller på ullprogram i maskin ( se vaskeanvisning nedenfor).

Raskt nedbrytbart

Merinoull er et naturmateriale som brytes ned i naturen etter få år. De fleste syntetiske materialer brytes svært langsomt ned.

Alle merinoull produktene våre kan vaskes; maskinvask på ullprogram 30° eller håndvask. Bruk MILO eller annet vaskemiddel med nøytral pH verdi. Produktene kan med fordel tørkes liggende flatt. Ikke bruk tørketrommel, og ikke tørk i direkte sollys.

«Helt fra norrøn tid har vi benyttet oss av ull»

Siste

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Les også

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Norsk hundevogn best i test

Hamax Pluto ble nylig kåret som «best i test»...

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing og kloring av dører mm. Frykten for å bli forlatt, er et helt vanlig adferdsproblem. Å...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk spets. Rasen hadde han skaffet seg fordi han begynte å dra på årene, og ønsket...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig rundt 5 –12 måneders alder, avhengig av rase og størrelse. Fra nå av ser du...