Valp og VOM puppy

Voms hundemat til valper er utviklet med tanke på valpens naturlige måte å ta til seg næring. Et fullfôr som er lagd for å spises rått, med den riktig blanding av vitaminer og mineraler.

Annonsørinnhold fra Vom Hundemat

Fra morsmelk til fast føde

Valpetiden og utviklingen går raskt. Valpemor har tilbudt sine små en god start via råmelken og morsmelken den første tiden. Etter hvert vokser valpene fort, blir mer aktive, og da må det en naturlig overgang til en mer kjøttbasert diett.

Slik som ulvevalpene slikker ulvemor i munnviken, og moren gulper opp sitt siste bytte til valpene, slik gjør også valper med tispa, og får sin første munnfull av fast føde via moren. Valper vokser raskt, og det er viktig at den får morsmelk i den første tiden, for så å få riktig fôr med en ernæringsmessig viktig balanse.

Blandingen vi tilbyr har tatt utgangspunkt i valpens behov av nødvendige næringsstoffer, og hensyn til valpens protein-og energibehov.

Valper trenger mye og riktig næring for å vokse.

Oppstart – små mengder

Start med små mengder, og iblandet med litt vann. Når melkeproduksjonen til tispa avtar, øker du fôrmengden. Man tar etter hvert bort vannet i blandingen, og lar valpen får friskt vann i egen skål. Til de som ønsker å fullfôre med PUPPY, så bør man gi cirka 4-5 prosent av valpens kroppsvekt, helt til den veier cirka 40 prosent av forventet normal vekt som voksen. Eksempel: Dersom valpen veier 4 kilo, vil 5 prosent være cirka 200 gram.

Inneholder alt valpen trenger

VOM PUPPY er utviklet som et fullfôr. Det betyr at fôret alene dekker valpens behov for næringsstoffer, og det er derfor ikke nødvendig å blande VOM PUPPY med et annet valpefôr.

VOM PUPPY er utviklet som et fullfôr og blandingen er også tilsatt en vitamin- og mineralpremiks. I tillegg inneholder blandingen laks, som er en svært god kilde til omega-3 fettsyrene DHA og EPA. Disse fettsyrene er viktige for valpens hjerne – og retinal utvikling, oppbygging av valpens immunforsvar og vedlikehold av hud, negler og pels.  Som en variasjon kan valpen spise produkter fra vår TASTE-serie, men vi anbefaler VOM PUPPY som hovedkilde for fullfôring.

Våre produkter er laget for at valpen/hunden skal kunne spise dem rått. Det betyr at næringsstoffene i VOM PUPPY vil ha en svært høy kvalitet og fordøyelighet for valpen. Produktet er ikke utviklet for å prosesseres noe ytterligere enn kverning og blanding, og dersom man varmebehandler VOM PUPPY vil det gjøre mer enn bare å varme opp maten. Det vil kunne påvirke og endre strukturen og innholdet av viktige næringsstoffer som finnes i fôret, samt bidra til at det naturlige innholdet av bein og brusk blir harde og porøse. Det er ikke gunstig for valpens fordøyelse.

Alle hunder kan spise VOM uavhengig av størrelse, rase og bruksområde.


I alle våre fullfôr vil bein og brusk fra kylling være en naturlig og næringsrik del av fôret. Bein og brusk er ernæringsmessig svært verdifullt i et råfôr, og bidrar som en naturlig kilde til eksempelvis kalsium og fosfor. Både hunden og valpen har et fordøyelsessystem som er utstyrt for å klare å spise animalske råvarer som kjøtt og bein. Råvarene i VOM PUPPY blir også kvernet ned slik at fôret skal være så lett fordøyelig som mulig, samtidig som det tar hensyn til fôrets strukturelle behov.

Vårt tips når man tilvenner svært små valper til fast føde er å blande opp maten sammen med litt vann for å få en suppe-blanding
. For de aller minste valpene kan det også være hensiktsmessig å blande sammen fôret til en jevnere blanding i en mixmaster/blender.

Fôring og vekst

Vår veiledende fôringsmengde av VOM Puppy er 4-5% av valpens kroppsvekt daglig ved fullfôring. Når valpen begynner å nærme seg halvveis i vekstfasen (rundt 50% av forventet voksenvekt), vil det ofte være hensiktsmessig å justere ned mengden til omtrent 3,5% av valpens kroppsvekt daglig. Når valpen nærmer seg ferdig utvokst kan man gradvis trappe ned til omtrent 2% av hundens kroppsvekt daglig, som er vår veiledende fôringsmengde for voksne hunder.

Størrelse og veksthastighet er svært forskjellig avhengig av rase. Valper av en mindre rase vil være ferdig utvokst lenge før en valp av en større rase. Det vil derfor være individuelt når det passer å justere ned mengden fôr. Det er også viktig å huske på at dette er en veiledende mengde som må tilpasses den enkelte valpens behov. Noen valper har en høy forbrenning eller et høyt aktivitetsnivå, og trenger mer mat. Mens andre trenger mindre. Vi anbefaler derfor at man går ut fra den veiledende mengden som et utgangspunkt. 

Husk også på at godbiter, snacks og andre belønninger vil være med på å gi valpen kalorier. Det kan derfor være lurt å begrense inntaket av næringsfattige godbiter, og ikke gi for store mengder av dette.

VOM er et norskutviklet fôr utviklet etter hundens naturlige næringsopptak.

Antall måltider og faste tider

Dette vil variere både på grunn av individuelle forskjeller, men også på grunn av rase og alder på valpen. Generelt vil vi anbefale tre-fire måltider om dagen, frem til valpen er rundt 3-4 måneder. Deretter kan man gradvis trappe ned til tre ganger om dagen. Når valpen begynner å nærme seg ett år kan den få to måltider om dagen. 

Fra naturens side er ikke hunden vant til å spise til de samme tidspunktene hver dag. Det er heller ingenting som indikerer at valpen få servert måltidene til faste tider hver dag, men det er naturlig nok lurt å fordele de jevnt gjennom dagen.

Valpen min blir hard/treg i magen av VOM PUPPY. Hva skal jeg gjøre?

Under oppveksten er det naturlig at valpen har perioder med både fast og løs avføring. Mange nye inntrykk og opplevelser kan påvirke kroppen og hvordan valpens avføring ser ut. Dette er som regel ikke noe å være redd for!

At valpen får mindre, fastere og tørrere avføring på VOM PUPPY er også helt normalt. Det er egentlig bare en naturlig prosess som viser at valpen tar opp store andeler av næringsstoffene som finnes i fôret. Avføring er jo en samlebetegnelse for ufordøyd materiale. Så jo mer materiale som kommer ut som avføring, jo større andel av fôret har vært ufordøyelig og uten nytte for valpens energimetabolisme. Så lenge valpen gjør fra seg hver dag, vil mindre, hardere og tørrere avføring være et svært godt tegn!


Når valpen er småspist og kresen.


Vårt tips er å sørge for gode rutiner rundt fôringen. Noen valper er av en rase som naturlig er mer kresen enn andre, og noen valper lærer seg å bli kresen fordi vi som eier alltid velger å tilby den noe nytt og spennende hver gang den ikke vil spise. 

Husk på at det å komme til et nytt hjem, oppleve nye steder og mennesker, kan være en stor påkjenning for valpen. Det er ikke sikkert at valpen nødvendigvis er kresen selv om den ikke ønsker å spise et måltid. Ro rundt måltidet er viktig, og dersom valpen ikke vil spise når den blir tilbudt det anbefaler vi å fjerne maten etter en stund – og tilby måltidet igjen senere på dagen.

Man kan også variere hvordan man tilbyr VOM PUPPY. Noen ganger kan man gi fôret opptint, og andre ganger kan man gi det halvfrosset. Ved å finne ulike steder i huset/hagen hvor man serverer maten vil valpen også bli mer allsidig på hvor den kan spise. Det er spesielt nyttig dersom valpen på et senere tidspunkt kanskje skal være med på ferie, fjellturer, hytteturer eller konkurranse som voksen hund. 

Valpen spiser ikke opp en hel 500 grams pølse om dagen. Hvordan bør vi best oppbevare den for at den ikke skal bli dårlig?

VOM PUPPY finnes i flere ulike forpakningsstørrelser; 500 grams pølse, 560 grams pose med kjøttboller, 2,5 kg pose med kjøttboller, EasyPack eske på 9 kg med hamburgere, 6 kg pølse og en kartong med 18 kg (3x 6 kg pølser). 

Dette brede utvalget gjør at du som eier har mulighet til å velge den forpakningen som passer deg og din valp. Har du en valp som ikke spiser opp en 500 g pølse i løpet av en dag vil posene med kjøttboller eller en Easy Pack hamburger være svært praktiske. Easy Pack hamburgerne er rundt halve størrelsen av en 500 grams pølse, og derfor enkle å ta opp og tine i mindre porsjoner. VOM PUPPY kjøttboller er derimot utmerket for valper av mindre raser. Da kan man ta opp kun de kjøttbollene man trenger til hvert måltid, og de vil også tine raskere enn både Easy Pack og pølser.

Pølsene har derimot en holdbarhet på rundt 2 dager i kjøleskap, og man kan derfor benytte en 500 grams pølse over 2 dager, dersom den tines og oppbevares i en lukket boks i kjøleskapet. 

Alle våre rå produkter skal oppbevares i fryser, og tines i kjøleskap.

Når jeg tiner VOM PUPPY kommer det noen ganger mye blod/væske fra produktet. Skal valpen spise dette? Hva er denne væsken?

Kjøtt og innmat inneholder omtrent 60% naturlig vann/væske. En stor andel av denne væsken finnes inne i kroppens celler. Når vi kverner råvarene under produksjon vil dette påvirke trykket i cellene, slik at de sprekker. Ettersom vår produksjonsmetode er såpass rask og effektiv, vil derimot ikke væsken klare å trekke ut av produktet før det blir pakket og frosset ned. Når man tiner produktene, vil man derimot kunne oppleve avrenning av væske. Ettersom det finnes svært mange næringsstoffer inne i kroppens celler vil denne væsken være en viktig del av vårt produkt – og vi anbefaler derfor at valpen også får denne væsken med i sitt måltid. Viktig opptining og oppbevaring er viktig.

Dersom produktet har blitt fullstendig tint vil vi ikke anbefale å fryse det ned igjen!

Lykke til med valpen!

Lær mer om Vom hundemat på vomoghundemat.no

Siste

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Les også

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Norsk hundevogn best i test

Hamax Pluto ble nylig kåret som «best i test»...

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing og kloring av dører mm. Frykten for å bli forlatt, er et helt vanlig adferdsproblem. Å...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk spets. Rasen hadde han skaffet seg fordi han begynte å dra på årene, og ønsket...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig rundt 5 –12 måneders alder, avhengig av rase og størrelse. Fra nå av ser du...