Vi har lov til å feire et nytt år. I år presenterer vi 3 alternativer, som både passer alene, eller til noe utsøkt etter den fete julen.
Den røde er allsidig, og er som den norske poteten – passer til alt.
Champagne Marcel Pierre Brut
Dette er en frisk lekkerhet, som vil være noe å servere gjestene. Innslag av sitrus og eple, kjeks og mineraler.
Passer til skalldyr, fisk eller som apperetiff. Druesortene er Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunerier.
Jeg serverer denne mest til et sjømåltid. (Pris 249,90)
A.D. Coutelas Origin´ Brut
En elegant og harmonisk vin, om du ønsker det lille ekstra. Koster 339,90 kroner, men om man spanderer på seg et glass til nyttår, så er det en liten opplevelse. En strågul farge med friskhet av eple og sitrus. Også denne passer til havets fristelser, eller bare alene som en velkomst!
For de som ikke ønsker mye sukker, så har denne kun 6,7 gram.
Pinha Ribeiro Santo
Pinha betyr kongle. Denne vinen fra Portugal kom i butikken i november i år.
Den rubinrøde fargen, og den gode fylde i vinen, passer til både torsk, ribbe, pasta og lyst kjøtt.
Vinen kommer fra de høytliggende vinområder i Portugal, nærmere bestemt Dão.
Vinen er ung og fruktig, og har en ren duft av røde bær, blåbær og et lite hint av urter, Fin fylde og struktur.
Prisen er også akseptabel – 137,90
En fin julevin.



Til venstre: En av mine favoritter: Sjøkreps med urtesmør og sitron.
I midten: Østers og Champagne: lurt, sunt og lettvint.
Til høyre: Litt lettvint: Hva med ost? Og noe salt.