Dette er noe som virkelig er et høstmåltid for de kjøttsultne.
Enkelt, smaksrikt og noe som metter. Server med bakt potet. Bak normalt store poteter i ovnen, lag hvitløksmør selv – rør inn smør og presset hvitløk, og la den stå i noen timer i romtemperatur.
Så til kjøttet:
- Ta ut kjøttet ca 40 minutter før steking. Få bort innpakningen.
- Gni inn kjøttet med pepper, rosmarin og smør kjøttet med en halv hvitløk. Noen gnir inn salt, men jeg venter alltid til slutt.
- Bruk en jernpanne. Halvparten smør og halvparten stekeolje. Brun på begge sider på litt sterk varme. Øs over fettet. Da blir kjøttet saftigere og får mer smak.
- Så inn i ovnen på 160 grader og temperaturmåleren viser 42 grader. Du kan også steke videre i pannen på middels varme, 3 ½ minutter på hver side, snu kjøttet jevnlig.
- La kjøttet hvile på en trefjøl. Server med en stekt tomat med timian, bakt potet, noen brekkbønner, parmesan i en skål og godt med kvernet pepper. Salt lett før servering. Glem sausen, men ha med en halv sitron.
The Bloody Barbera
Dette er en meget allsidig vin som både passer til hvit fisk og lyst kjøtt.
Navnet skjemmer ingen, og denne høsten har også vært blodig, så The Bloody Barbera passer utmerket.
Fra australske Berton Vineyard, hvor man har en jordsmonn med mye leire og sand kommer denne vinen produsert av Barbera-druen. Dette er en middels fyldig vin med frisk syre, og drikkeklar. Sukkerinnholdet ligger på 6,1 gram/liter.
Prismessig gunstig i disse tider.
150 kroner
Chianti Classico
Fra Toscana kommer denne elegante vinen som også tjener til mange gode høstretter. Fargen er intens og mørk. Jeg fant en tydelig friskhet. Aroma fra kirsebær og blomster.
Denne vinen passer til både lam og sau. Kan også anbefales de som kommer hjem med småvilt og fugl.
For de som ikke jakter og vil ha et høstmåltid – Spander på deg en T-Bone eller en god biff. Hvis du ønsker å spare penger, så kjøp gjerne biffen etter utløpsdato – Bra for mørheten og for lommeboka.
Vinen er konsentrert, frisk og saftig.
Pris 210 kroner