Årstidens mattips:
T-Bone stek

Dette er noe som virkelig er et høstmåltid for de kjøttsultne.

Enkelt, smaksrikt og noe som metter. Server med bakt potet. Bak normalt store poteter i ovnen, lag hvitløksmør selv – rør inn smør og presset hvitløk, og la den stå i noen timer i romtemperatur.

Så til kjøttet:

  • Ta ut kjøttet ca 40 minutter før steking. Få bort innpakningen.
  • Gni inn kjøttet med pepper, rosmarin og smør kjøttet med en halv hvitløk. Noen gnir inn salt, men jeg venter alltid til slutt.
  • Bruk en jernpanne. Halvparten smør og halvparten stekeolje. Brun på begge sider på litt sterk varme. Øs over fettet. Da blir kjøttet saftigere og får mer smak.
  • Så inn i ovnen på 160 grader og temperaturmåleren viser 42 grader. Du kan også steke videre i pannen på middels varme, 3 ½ minutter på hver side, snu kjøttet jevnlig.
  • La kjøttet hvile på en trefjøl. Server med en stekt tomat med timian, bakt potet, noen brekkbønner, parmesan i en skål og godt med kvernet pepper. Salt lett før servering. Glem sausen, men ha med en halv sitron.

The Bloody Barbera

Dette er en meget allsidig vin som både passer til hvit fisk og lyst kjøtt.

Navnet skjemmer ingen, og denne høsten har også vært blodig, så The Bloody Barbera passer utmerket.

Fra australske Berton Vineyard, hvor man har en jordsmonn med mye leire og sand kommer denne vinen produsert av Barbera-druen. Dette er en middels fyldig vin med frisk syre, og drikkeklar. Sukkerinnholdet ligger på 6,1 gram/liter.

Prismessig gunstig i disse tider.

150 kroner


Chianti Classico

Fra Toscana kommer denne elegante vinen som også tjener til mange gode høstretter. Fargen er intens og mørk. Jeg fant en tydelig friskhet. Aroma fra kirsebær og blomster.

Denne vinen passer til både lam og sau. Kan også anbefales de som kommer hjem med småvilt og fugl.

For de som ikke jakter og vil ha et høstmåltid – Spander på deg en T-Bone eller en god biff. Hvis du ønsker å spare penger, så kjøp gjerne biffen etter utløpsdato – Bra for mørheten og for lommeboka.

Vinen er konsentrert, frisk og saftig.

Pris 210 kroner

Siste

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Les også

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig...

Hunder og overvekt

Overvekt hos hunder er ikke bra for hundens helse...

Norsk hundevogn best i test

Hamax Pluto ble nylig kåret som «best i test»...

Frykten for å bli forlatt

Mange hunder sliter med separasjonsangst. Du opplever piping, bjeffing og kloring av dører mm. Frykten for å bli forlatt, er et helt vanlig adferdsproblem. Å...

Belønning – Bare mat….?

Nå kom han på kurs med en sjarmerende, finsk spets. Rasen hadde han skaffet seg fordi han begynte å dra på årene, og ønsket...

Fra valp til ung hund

Valpen nærmer seg unghundsfasen og når sin kjønnsmodning gjennomsnittlig rundt 5 –12 måneders alder, avhengig av rase og størrelse. Fra nå av ser du...