Nå er det full sommer. Glem den tunge matlagingen. Bak en sommerkake, kjøp litt skalldyr, lag noen lakseruller med lompe, og ta frem den deilige kjølige sancerre. Nyt livet.
Réserve Durand Sancerre Saftig og frisk, preg av sitrus, stikkelsbær og eple, litt engsyre, fersken, nøtt og mineraler.
100 prosent Sauvignon Blanc. Saftig og frisk. Kommer fra Loire distriktet.
Ved siden av vin, server isvann med sitronskiver og appelsinskiver – Fantastisk!
God sommer!

Sommerlig nøttekake med bær
Se, så lekker kake du kan bake og servere på et lite øyeblikk! Den lettvinte nøttebunnen dekkes enkelt og greit med pisket kremfløte og rikelig med friske bær.
Slik gjør du:
- Mal nøttene, gjerne raskt i en matprosessor. Bland med melis.
- Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn.
- Stek i smurt form, 22 cm i diameter, ved 160 °C
i ca. 35 minutter. Avkjøl i formen. - Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere
å få bunnen pent ut av formen. - Pisk kremfløten stiv, og bre over nøttebunnen.
Del over jordbærene, og fordel bærblandingen på kaken. - Bland revet limeskall og sukker, og dryss dette over kaken like før servering.
Ingredienser
Nøttebunn:
150 g hasselnøtter eller mandler
150 g melis
4 eggehviter
Fyll:
3 dl kremfløte
200 g jordbær
100 g bringebær
50 g blåbær
Limesukker:
revet skall av 2 stk. lime
2 ss sukker
Kilde og foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.